Μολονότι ο 57χρονος ισπανός προπονητής κ. Φάμπρι προσελήφθη από τον Παναθηναϊκό μόλις το μεσημέρι της Τρίτης (8/1), η φημολογία περί σύντομου περάσματος από την Παιανία εντείνεται, καθώς πληθαίνουν οι φωνές που αναφέρουν ότι ήδη οι Πράσινοι βρίσκονται σε αναζήτηση του επόμενου προπονητή, ο οποίος θα αναλάβει τις τύχες της ομάδας από το ερχόμενο καλοκαίρι.

Μάλιστα σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου της Τετάρτης (9/1) γίνεται λόγος για προφορική συμφωνία της διοίκησης του Τριφυλλιού με τον 39χρονο πορτογάλο προπονητή της Ακαντέμικα κ. Πέδρο Εμάνουελ, όπως επίσης και για την πρόθεση της ΠΑΕ να προσλάβει τον έλληνα τεχνικό του Αστέρα Τρίπολη κ. Σάκη Τσιώλη.

Προφανώς από τον επίσημο Παναθηναϊκό διαψεύδουν τα εν λόγω σενάρια, ωστόσο η δήλωση του νέου γενικού αρχηγού της ομάδας και παλαίμαχου γκολκίπερ κ. Βασίλη Κωνσταντίνου, που ανέφερε ότι «έχει συμβόλαιο πέντε μηνών. Ηρθε για να βοηθήσει μέχρι το καλοκαίρι ώστε ο Παναθηναϊκός να πραγματοποιήσει τους στόχους του. Για μετά δεν το ξέρω, δεν το έχουμε αποφασίσει» καταδεικνύει το προσωρινό του πράγματος καθώς φαίνεται ότι ο κ. Φάμπρι θα παραμείνει και μετά το καλοκαίρι μόνο σε περίπτωση που… καταπλήξει με τη δουλειά που θα παρουσιάσει.

Για ποιο λόγο λοιπόν οι Πράσινοι θέλησαν να προχωρήσουν στην αλλαγή τεχνικής ηγεσίας με την αποχώρηση του Αργεντινού κ. Χουάν Ραμόν Ρότσα και την έλευση του άσημου κ. Φάμπρι; Οπως λέγεται χαρακτηριστικά από το Τριφύλλι, αφενός ήθελαν στο τιμόνι της ομάδας έναν άφθαρτο (στην ελληνική πραγματικότητα) προπονητή, ο οποίος δεν θα έχει πρόβλημα να συμμετάσχει στο «πογκρόμ» που γίνεται στην παρούσα φάση στο Τριφύλλι με την αποχώρηση αρκετών παικτών όπως ο Μπουμσόνγκ, ο Βύντρα, ο Χριστοδουλόπουλος, ο Λέτο κ.ά (κάτι στο οποίο ήταν αντίθετος ο κ. Ρότσα).

Επίσης, τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι, οι Πράσινοι ήθελαν να δώσουν τα ηνία σε έναν προπονητή, ο οποίος θα επιβάλει «σιδηρά πειθαρχία» στα αποδυτήρια της ομάδας. Κι αν μη τι άλλο ο κ. Φάμπρι φημίζεται για την επιβολή της στις ομάδες του, σε βαθμό… παρεξήγησης.

Δεν το έκρυψε άλλωστε και κατά την πρώτη επαφή του με τους παίκτες του Τριφυλλιού, τους οποίους ενημέρωσε ότι είναι «λάτρης της πειθαρχίας». Παράλληλα, επανέλαβε την περιβόητη ομιλία του περί ποδοσφαίρου και κάστρου (!) που συνηθίζει να κάνει σε όλες τις ομάδες που αναλαμβάνει.

Πήρε έναν μαρκαδόρο και στον πίνακα όπου συνήθως χαράσσεται η τακτική της ομάδας, ζωγράφισε (!) ένα βουνό στην κορυφή του οποίου βρίσκεται ένα κάστρο. «Εδώ είμαστε εμείς» είπε δείχνοντας το κάστρο και συνέχισε: «Γύρω γύρω βρίσκονται οι αντίπαλοί μας με στόχο να μας βγάλουν από το κάστρο. Πρέπει να σκέφτεστε με αυτό το πνεύμα. Θέλω να είμαστε ενωμένη σε μια γροθιά και να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να μας πάρει το κάστρο»