Στον αδικοχαμένο Νίκο Σαμαρά αφιέρωσαν οι έλληνες παίκτες της γαλλικής Ναρμπόν, Γιώργος Πετρέας, Κώστας Προύσαλης, τη νίκη με 3-2 (26-28, 25-23, 27-25, 25-27, 15-11) επί της φιλοξενούμενης Τουρκουά στον αγώνα των « 16» του Κυπέλλου Γαλλίας. Στο παιχνίδι αυτό οι δύο συμπατριώτες μας αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια, όπως είχαν πράξει και οι έλληνες άσοι, που αγωνίζονται στο ιταλικό πρωτάθλημα, Ψάρρας, Πελεκούδας, Τζούριτς και Φράγκος.
Στον αγώνα που διεξήχθη στο «Palais du Τravail» της πόλης της Νότιας Γαλλίας τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αείμνηστου «Αετού» του ελληνικού βόλεϊ. «Σήμερα τιμήσαμε με το ελάχιστο που μπορούσαμε τον μεγάλο Νίκο! Οι θεατές τίμησαν τον «Σαμ» τηρώντας ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του. Νωρίτερα ο εκφωνητής του αγώνα διάβασε και ένα μικρό βιογραφικό του , για να μάθουν ακόμη και όσοι δεν γνώριζαν για τον «Αετό» της Ελλάδας. Θέλω λοιπόν να αφιερώσω τη νίκη-πρόκριση στο Νίκο και σε αυτούς που… όσο κι αν προσπάθησαν δεν κατάφεραν να μειώσουν με τις ενέργειές τους την προσφορά και της αξία αυτού του μεγάλου αθλητή, αλλά αντίθετα πέτυχαν να γιγαντώσουν την αγάπη ολόκληρου του ελληνικού βόλεϊ για τον Αθάνατο «Αετό» μας. Γιατί ο Νίκος ήταν και θα παραμείνει ένας ζωντανός θρύλος του ελληνικού αθλητισμού…» δήλωσε μετά τον αγώνα ο Πετρέας στην ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Πετοσφαιριστών (ΠΑΣΑΠ).
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πετρέας μετά από 10 αγωνιστικές είναι ο κορυφαίος μπλοκέρ του γαλλικού πρωταθλήματος με 47 μπλοκ ενώ στον πρόσφατο αγώνα κυπέλλου σημείωσε 20 πόντους με 10 πόντους από μπλοκ!