Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την κατάργηση και συγχώνευση φορέων του Δημοσίου, ενώ κατά την ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ επί των άρθρων, δεν πέρασε η διάταξη που αφορούσε την κατάργηση του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ).

Συγκεκριμένα, επί 257 ψηφισάντων «υπέρ» ψήφισαν 126 βουλευτές ενώ «κατά» 131. Οριακά πέρασε το άρθρο που αφορά στην συρρίκνωση των φορέων διαχείρισης του υπουργείου Περιβάλλοντος καθώς 130 βουλευτές ψήφισαν «υπέρ» ενώ 127 καταψήφισαν. Οι διαρροές προήλθαν τόσο από το ΠαΣοΚ, όσο και από την συγκυβερνώσα ΔΗΜΑΡ.

Εν τω μεταξύ, δεκτή έκανε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντ. Μανιτάκης την τροπολογία του πρώην Προέδρου της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνη, σύμφωνα με την οποία σε περίπτωση οριστικής παύσης ή διακοπής τουλάχιστον επί εξάμηνο της λειτουργίας ραδιοφωνικού σταθμού ή καθυστέρησης καταβολής επί τετράμηνο των αποδοχών στο 1/3 τουλάχιστον του προσωπικού ή του 1/3 των συνολικών αποδοχών του από τους υπόχρεους προς τούτο, η άδεια λειτουργίας του ρ/φ σταθμού θα ανακαλείται από τον ως τότε αδειούχο της.

Μάλιστα μετά από σχετικό αίτημα που θα υποβάλλεται στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης από τους μισούς και πλέον εργαζομένους περιλαμβανομένου του 1/3 τουλάχιστον των δημοσιογράφων, θα χορηγείται σε αυτούς άδεια ίδρυσης, εγκατάστασης και λειτουργίας τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού στην αντίστοιχη συχνότητα με πρόταση του ΕΣΡ και απόφαση του Υπουργού Τύπου και ΜΜΕ. Η τροπολογία Κακλαμάνη έτυχε διακομματικής στήριξης.