Καθηγητής του φημισμένου Ιδρύματος ΜΙΤ της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ θα ηγηθεί και του νέου Συμβουλίου Διοίκησης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Υπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής του ΜΙΤ κ. Δημήτρης Μπερτσιμάς ήδη εξελέγη πρόεδρος του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Πρόεδρος του Συμβουλίου του Ιδρύματος εξελέγη από τα μέλη του του, ο κ. Μιχάλης Τριανταφύλλου, απόφοιτος της σχολής Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων του ΕΜΠ και καθηγητής στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης.
Ο κ. Μιχάλης Τριανταφύλλου κατέχει την έδρα William I. Koch Professor of Marine Technology στο ΜΙΤ, ενώ παράλληλα είναι και διευθυντής του Κέντρου Θαλάσσιας Έρευνας και Τεχνολογίας του ιδρύματος.
Στις υπόλοιπες πέντε θέσεις των εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Ιδρύματος του ΕΜΠ εξελέγησαν οι: Roger Frank καθηγητής Ecole National des Ponts et Chaussées, Ιγνάτιος Αντωνιάδης καθηγητής Ecole Polytechnique και Senior Staff Member του CERN, Αντώνιος Εφραιμίδης καθηγητής University of Maryland, Μιχάλης Σιδερής καθηγητής University of Calgary και Ιωάννης Τσιώμης ομότιμος καθηγητής Ecole National Supérieure d’Architecture και Διευθυντής Σπουδών του Universite Paris VIII.
Πάντως, ενδιαφέρον για την κάλυψη των θέσεων εκδήλωσαν συνολικά 40 επιστήμονες αναγνωρισμένοι σε διεθνές επίπεδο. Ωστόσο, για 2 απο αυτούς, κρίθηκε ότι υπέβαλαν εκπρόθεσμα την εκδήλωση του ενδιαφέροντος και για τον λόγο αυτό δεν ανακηρύχθηκαν υποψήφιοι.