Το «αγόρι» είχε χώσει το κεφάλι του μέσα στην κουκούλα και προσπαθούσε αγωνιωδώς να κρύψει το πρόσωπό του καθώς οι συνάδελφοί του αστυνομικοί τον προσήγαγαν με χειροπέδες στην ανακριτική αρχή, για ν’ απολογηθεί σχετικά με κατηγορίες για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών. Δεν ήταν μόνο ένα το «αγόρι». Ήταν κι άλλα «αγόρια» της ΕΛ.ΑΣ. που βαρύνονταν με τις ίδιες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και κάποια μεγαλύτερης ηλικίας, ωριμότερα δηλαδή «αγόρια» που ήταν αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών!
Τα στοιχεία σημαντικά: Π.χ. συνομιλίες υποκλαπείσες από κοριό της ΕΥΠ όπου σε λεβεντομαγκίτικη διάλεκτο Μάκη Ψωμιάδη κανονίζονταν οι διαδρομές, οι ποσότητες, οι πληρωμές, ακόμα και τα «ξεκαρφώματα», ώστε το πράμα να έχει διάρκεια, το προϊόν να ρέει και να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Win-win situation που έλεγε και η γιαγιά μου, που έπαιζε χρηματιστήριο και μούλεγε να προσέχω όσες συναλλαγές έχουν risk premium.
Έτσι και τα «αγόρια», όταν ως ανάδοχοι (κοινώς νονοί) προχώρησαν στο underwriting ήξεραν πολύ καλά ότι η δουλειά έχει ρίσκo. Έλα όμως που ο accrued interest άξιζε το risk! Και η δουλειά στήθηκε. Όλα σωστά. Με options που τα κονέ των «αγοριών» μετέτρεπαν και σε call options ή σε put options ώστε να υπάρχει ευελιξία και οι συντελεστές της αγοράς να εργάζονται σε κλίμα άνεσης με τα «αγόρια» να παίζουν το ρόλο των custodians.
Χρηματιστήριο η ιστορία, μέχρι που ξαφνικά κάπου στράβωσε και να τα «αγόρια» στην παραλία της Ευελπίδων, να προσπαθούν απεγνωσμένα να κρύψουνε τα πρόσωπά τους μην τύχει και τα πιάσει ο ήλιος κι απ’ τις υπεριώδεις έχουνε τίποτα κακοήθη μελανώματα.
Και ξαφνικά, εκεί που πλησιάζανε να μπούνε στο κτήριο που θα γινότανε η ανάκριση, μεγάλη φωνή ακούστηκε: Αστυνομικός, συνάδελφος των «αγοριών», με φωνή αγανακτισμένου υπαλλήλου του ΟΣΕ στο Σύνταγμα έκραξε: «Ψηλά το κεφάλι αγόρι μου». Και καθώς έβλεπα αυτόν τον ακραία εξοργιστικό μαντράχαλο να έχει βγάλει ήδη αθώα όλα τα «αγόρια» και καθώς έβλεπα όλον αυτόν τον ακραία προκλητικό πραιτωριανό να δρά με τη σιγουριά της ατιμωσησίας εκεί μπροστά στα μάτια μου, στην οθόνη των βραδινών ειδήσεων, δεν άντεξα, έκραξα κι εγώ και τρομάξανε όλοι στο σπίτι: «Ποιους πληρώνουμε ρέέέέέέέέέέέέέέέέέέέέέέέέέέέέέέέέέέέέέ»