Την ανησυχία των κινέζων αξιωματούχων για την οικονομική κατάσταση της Ευρώπης και τη σταθερότητα του ευρώ μετέφερε από την Κίνα ο γάλλος Υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.
Ο κ. Μοσκοβισί, βρέθηκε στην Κίνα για ημερήσια επίσκεψη με στόχο την προσέλκυση κινέζικων επενδύσεων στη Γαλλία, περαιτέρω συνεργασίας στον πυρηνικό τομέα και την προώθηση του Παρισιού ως ένα μέρος για να γίνονται επιχειρηματικές συμφωνίες στο κινέζικο γιεν.
Ο γάλλος Υπουργός συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τον μελλοντικό πρωθυπουργό της χώρας Λι Κέκιανγκ και τον επικεφαλής του Ταμείου Κρατικών Επενδυτικών Κεφαλαίων της Κίνας Λου Τζιγουέι. «Η Κίνα έχει βοηθήσει στη στήριξη του ευρώ από την αρχή. Εκείνη την εποχή υπήρχε τόσο υποστήριξη όσο και ανησυχία. Η υποστήριξη παραμένει. Η ανησυχία έχει εν μέρει διαλυθεί, αλλά όχι απόλυτα» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Μοσκοβισί.
Η Κίνα έχει αναλάβει έργα υποδομής στην Ευρώπη, αλλά ήταν πιο διστακτική στην αγορά ομολόγων κυρίως από τα κράτη- μέλη της ταραγμένης ζώνης του ευρώ. Από την πλευρά τους, οι Γάλλοι είναι πρόθυμοι να συμπεριλάβουν το Παρίσι στη σταδιακή διεθνοποίηση του γιεν και την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Κίνα.