Η Banco de Valencia ετοιμάζεται να προχωρήσει για δεύτερη φορά σε λιγότερο από δύο μήνες σε μαζικές απολύσεις σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Ένωσης Εργαζομένων της Βαλένθια (UGT-PV).
Πάνω από το 50% του σημερινού εργατικού δυναμικού τη τράπεζας, δηλαδή περίπου 890 υπάλληλοι, θα βρεθεί στο δρόμο ενώ η περίοδος διαβουλεύσεων με το σωματείο των εργαζομένων θα ξεκινήσει στις 15 Ιανουαρίου.
Τον περασμένο Νοέμβριο η τράπεζα είχε ανακοινώσει την απομάκρυνση άλλων 360 υπαλλήλων και η διοίκηση υποστηρίζει ότι αυτό «είναι μέρος της διαδικασίας που απαιτείται για την πώληση της εταιρείας στο νέο ιδιοκτήτη της την Caixa Bank».
Υπενθυμίζεται ότι η Banco de Valencia είναι μια από τις ισπανικές τράπεζες που επηρεάστηκε σοβαρότερα από την κατάρρευση της αγοράς ακινήτων της Ισπανίας, γεγονός που αποτέλεσε και την απαρχή της κρίσης για τους Ίβηρες.
Η UGT-PV από την πλευρά της υποστηρίζει ότι, αν και η απώλεια των θέσεων εργασίας ήταν αναμενόμενη, δεν είναι απαραίτητος ο τόσος μεγάλος αριθμός απολύσεων και προειδοποίησε ότι θα απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να διευκρινιστεί η νομιμότητα των απολύσεων.