Την κορυφαία διάκριση, ως ένας από τους καλύτερους δημάρχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατέκτησε ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, στα πλαίσια της απονομής του βραβείου LOCAL LEADER OF THE YEAR (κατηγορία ACHIEVEMENT IN GΟVERNMENT).

Η τελική επιλογή πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 18 Δεκεμβρίου 2012, σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης «ΖΑΚ ΝΤΕΛΟΡ».

Από τους έξι φιναλίστ, προκρίθηκαν, ο εκπρόσωπος της Νορβηγίας, της Ελλάδας και του Βελγίου. Πρώτος κατετάγη ο Νορβηγός, δεύτερος ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης και τρίτος ο Βέλγος συνάδελφός του ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην διαδικασία συμμετείχαν 350 δημόσιοι λειτουργοί και αιρετοί από όλη την Ευρωπαϊκή ‘Ένωση.

Στην επιλογή του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη, αποφασιστικό ρόλο, μεταξύ άλλων, έπαιξαν :

Το γεγονός ότι σε μια εποχή που η Χώρα μας έχει οικονομικό πρόβλημα και σχεδόν καθημερινά στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς τύπου κυριαρχούν αρνητικές ειδήσεις για την Ελλάδα, ένας Δήμος, το Παλαιό Φάληρο, κατορθώνει και είναι πλεονασματικός στην οικονομική του διαχείριση

-Η πλήρης αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και των σχετικών δυνατοτήτων που παρέχουν με την ανάλογη χρηστή διαχείριση τους

-Το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή εκλέγεται επί τρεις συνεχείς θητείες μα αυξανόμενο μάλιστα εκλογικό ποσοστό κάθε φορά.

Στον σύντομο λόγο του, κατά την τελετή βράβευσης , ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου τόνισε:

«Κυρίες, κύριοι, αγαπητοί συνάδελφοι,

Η σημερινή βράβευση αποτελεί μεγάλη τιμή, για την χώρα μου την Ελλάδα, για τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και για μένα προσωπικά ως Δήμαρχο αυτής της όμορφης παραλιακής πόλης των 70.000 κατοίκων.

Την τιμή αυτή την μοιράζομαι με τους συνεργάτες μου και το προσωπικό του Δήμου.

Σε μια εποχή που η χώρα μου αλλά και άλλες χώρες της Ευρωζώνης έχουν οικονομικά προβλήματα, ο Δήμος μας είναι πλεονασματικός στην οικονομική του διαχείριση.

Το επίτευγμα αυτό είναι το αποτέλεσμα της αυστηρής διαχείρισης των δημόσιων πόρων, της αξιοποίησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Όταν οι Δήμαρχοι και οι Πολιτικοί μιλούν λιγότερο και δουλεύουν περισσότερο είναι βέβαιο ότι θα έχουν καλά αποτελέσματα.

Αυτή την αρχή την έχω κάνει πράξη και στις τρεις συνεχόμενες θητείες μου ως Δήμαρχος

Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου»