Την σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης προς διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των πρώην πρωθυπουργών κκ. Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου, όπως και των πρώην υπουργών Οικονομικών κκ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Ευ. Βενιζέλου, ζητούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για τα αδικήματα της νόθευσης και υπεξαγωγής εγγράφου, της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία, της παράβασης καθήκοντος και της άμεσης συνέργειας σε φοροδιαφυγή.

Ο κ. Π. Καμμένος ζητεί από τον ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει την πρόταση του κόμματός του, η οποία απευθύνεται και σε όλα τα υπόλοιπα κόμματα, όπως και στους ανεξάρτητους βουλευτές (που αριθμούν τους 17). Ήδη συναντήθηκε με τον κ. Ν. Νικολόπουλο, ο οποίος δήλωσε ότι θα στηρίξει την πρόταση των ΑΝ.ΕΛΛ., ενώ υπέρ της πρότασης του κ. Καμμένου τάσσεται και η «Χρυσή Αυγή», όπως δήλωσε ο πρόεδρός της κ. Ν. Μιχαλολιάκος, ο οποίος είπε ότι οι βουλευτές του θα συνυπογράψουν το σχετικό κείμενο για να αποδειχθούν οι ευθύνες του κ. Παπανδρέου, κατηγορώντας μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ για «συγκάλυψη» καθώς δεν συμπεριέλαβε στην πρότασή του τον κ. Παπανδρέου. «Θα φροντίσουμε ο πρωθυπουργός που οδήγησε την Ελλάδα στο Μνημόνιο και τον οποίο συγκαλύπτει ο ΣΥΡΙΖΑ να οδηγηθεί σε προανακριτική», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της «Χρυσής Αυγής».

Τέσσερις οι κάλπες

Έτσι, μετά την δήλωση της «Χρυσής Αυγής» ότι θα συνυπογράψει την πρόταση του κ. Καμμένου συγκεντρώνεται ο απαραίτητο αριθμός των 30 υπογραφών ώστε να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την προσεχή εβδομάδα από κοινού με τις άλλες δυο προτάσεις της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ (η Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛΛ. αριθμεί 18 βουλευτές, όσους και η «Χρυσή Αυγή»). Έτσι κατά την μυστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί, θα στηθούν τέσσερις κάλπες για ισάριθμα πολιτικά πρόσωπα: τους κκ. Γ. Παπακωνσταντίνου, Ευ. Βενιζέλο, Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμο. Σημειώνεται ότι για να παραπεμφθούν σε προανακριτική επιτροπή απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία 151 βουλευτών. «Πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός απαιτεί εκείνοι οι οποίοι παρανόμησαν να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και εδώ πρέπει να φανεί η πολιτική βούληση των εκλεγμένων βουλευτών του ελληνικού Κοινοβουλίου προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη», δήλωσε σχετικά ο κ. Καμμένος.

Όσον αφορά το σκεπτικό της πρότασης των ΑΝ.ΕΛΛ., υποστηρίζεται ότι «οι κκ. Παπανδρέου και Παπαδήμος γνώριζαν για όλες αυτές τις ενέργειες (σ.σ. σχετικά με την διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ από τους πρώην υπουργούς Οικονομικών κκ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου), όντες Πρωθυπουργοί και έχοντας την αρμοδιότητα να κατευθύνουν τις ενέργειες της Κυβέρνησης, πλην, όμως, ουδέν έπραξαν για να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να έρθει στο φως το εν λόγω ηλεκτρονικό αρχείο, το οποίο περιείχε 2062 αρχεία φυσικών και νομικών προσώπων».


Ολόκληρη η πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων