Σε οικονομικό διακανονισμό ύψους 8,5 δισ. δολαρίων με τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές κατέληξαν δέκα από τις μεγαλύτερες τράπεζες των Ηνωμένων Πολιτειών για κατηγορίες που τις ήθελαν ένοχες ευρείας κατάχρησης του συστήματος πλειστηριασμών και παράνομων κατασχέσεων κατοικιών από χρεωμένους δανειολήπτες.
Οι τράπεζες, μεταξύ των οποίων οι Bank of America, Wells Fargo, JPMorgan Chase και Citigroup, θα καταβάλουν περίπου 3,3 δισ. δολάρια σε 3,8 εκατ. κατόχους στεγαστικών, ενώ ακόμη 5,2 δισ. δολάρια θα διατεθούν για την τροποποίηση των όρων των εκκρεμών στεγαστικών δανείων.
Οι ρυθμιστικές αρχές στο Γραφείο του Ελεγκτή Νομίσματος (OCC) και την Ομοσπονδιακή Τράπεζα είχαν κατηγορήσει 14 από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενυπόθηκων δανείων στις ΗΠΑ για την καταχρηστική άσκηση κατασχέσεων και την αθέτηση των κανονισμών, από τα οποία θίχτηκαν περίπου 4 εκατ. δανειολήπτες.

Το OCC και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ζήτησαν από τις τράπεζες να προσδιοριστούν οι οφειλέτες και να τους παρέχουν την κατάλληλη αποζημίωση.

Η αναθεώρηση των περιπτώσεων αποδείχθηκε πιο ακριβή για τις τράπεζες από ό,τι περίμεναν καθώς, πέρα από το ποσό του διακανονισμού που καλούνται να καταβάλουν στους ζημιωμένους δανειολήπτες, έχουν δαπανήσει περισσότερα από ένα δισ. δολάρια σε συμβούλους για τον εντοπισμό των οφειλετών που μπορεί να έχουν χάσει τα σπίτια τους λόγω παρατυπιών στις γραφειοκρατικές διαδικασίες του πλειστηριασμού ή άλλες παράνομες ενέργειες των τραπεζών.