Την ώρα που ο Παναθηναϊκός οδεύει από το κακό στο χειρότερο, οι βετεράνοι διεθνείς άσοι Γιώργος Καραγκούνης και Κώστας Κατσουράνης συνεχίζουν να… γοητεύουν εντός γηπέδων, παρά τα χρόνια που βαραίνουν τα πόδια τους.

Οι δύο πρώην άσοι των Πρασίνων, οι οποίοι τους προηγούμενους μήνες τέθηκαν εκτός πλάνων από την τεχνική ηγεσία και τη διοίκηση του ποδοσφαιρικού Τριφυλλιού, αποδεικνύουν ότι δεν έχουν τελειώσει ποδοσφαιρικά και ότι θα μπορούσαν να προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στον εφετινό προβληματικό Παναθηναϊκό που συνέχισε τις χαμηλές πτήσεις του στο ελληνικό πρωτάθλημα καθώς το περασμένο Σάββατο (5/1) ηττήθηκε (2-1) εντός έδρας από τον Λεβαδειακό.

Ο 35χρονος Καραγκούνης διανύει τη δεύτερη νιότη του αγωνιζόμενος με τη φανέλα της αγγλικής Φούλαμ στο ιδιαίτερα απαιτητικό αγγλικό ποδόσφαιρο. Ο «Τυπάρας», ο οποίος ήδη έχει αγωνιστεί 11 φορές με τη φανέλα της λονδρέζικης ομάδας, το περασμένο Σάββατο πέτυχε και το πρώτο του γκολ, κρατώντας ζωντανούς τους «Κότατζερς» στο Κύπελλο Αγγλίας. Με ένα θαυμάσιο διαγώνιο ψηλοκρεμαστό βολέ από την γωνία της μεγάλης περιοχής στο 80’ ο ρέκορντμαν συμμετοχών (122) με την εθνική Ελλάδας ισοφάρισε (1-1) το τέρμα που είχε πετύχει προηγουμένως η Μπλάκπουλ.

Τα σχόλια που ακολούθησαν στον αγγλικό Τύπο υπήρξαν αποθεωτικά για τον εμβληματικό ηγέτη της εθνικής μας ομάδας, ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως «ο καλύτερος πρέσβης της Ελλάδας στο εξωτερικό».

Μια ημέρα αργότερα ο 33χρονος Κατσουράνης, ο οποίος εκδιώχθηκε κακήν κακώς από τον Παναθηναϊκό τον περασμένο Οκτώβριο, πραγματοποίησε εκπληκτικό ντεμπούτο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Ο τεχνικός του Δικεφάλου κ. Γιώργος Δώνης τον έριξε στη μάχη στο 59’ κι ενώ ο Πανθρακικός είχε προβάδισμα στο σκορ (1-0), με αποτέλεσμα να αλλάξει άρδην την εικόνα του αγώνα. Ακολούθησε ένα μισάωρο εξαιρετικού ποδοσφαίρου από τον ΠΑΟΚ, που εν τέλει έφτασε στην ανατροπή και σε μια εμφατική επικράτηση (1-4) με τον Κατσουράνη να αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή.

Είναι προφανές ότι τα χρόνια έχουν περάσει για τους Διόσκουρους της Εθνικής (οι μοναδικοί εν ενεργεία διεθνείς από τη χρυσή γενιά που κατέκτησε το Euro 2004), οι οποίοι δεν διαθέτουν πια τις αντοχές περασμένων ετών, ωστόσο παραμένουν οι πλέον ποιοτικοί κεντρικοί μέσοι που διαθέτει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αλλωστε, μόνο τυχαία δεν είναι η επιμονή του ομοσπονδιακού τεχνικού κ. Φερνάντο Σάντος στη χρησιμοποίησή τους (και) στο δρόμο προς το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το 2014.

Δείτε το εκπληκτικό γκολ που πέτυχε ο Γιώργος Καραγκούνης εναντίον της Μπλάκπουλ.