Μετά και την πολυαναμενόμενη τοποθέτηση του κ. Δημήτρη Βιντιάδη σχετικά με τις προθέσεις του για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ, η οποία δεν συνδυάστηκε με την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος καθώς ο επίδοξος επενδυτής ζήτησε επιπλέον χρόνο (ως 3 ημέρες) προκειμένου να αποφασίσει τι θα πράξει, η ποδοσφαιρική ΑΕΚ παρουσιάζει εικόνα πολυεπίπεδης διάλυσης.

Η στασιμότητα στα διοικητικά σε συνδυασμό με την ήττα (1-3) στην Τρίπολη από τον Αστέρα στον αγώνα πρωταθλήματος του περασμένου Σαββάτου, προκάλεσαν αλυσιδωτές αντιδράσεις κάποιες εκ των οποίων είχαν άσχημη κατάληξη. Το χειρότερο περιστατικό όλων έλαβε χώρα στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων όπου καταληψίες-οπαδοί (που βρίσκονται εκεί εδώ και περίπου έναν μήνα) επιτέθηκαν στον ποδοσφαιριστή της Ενωσης Εμίλιο Φουρτάδο κρατώντας στα χέρια τους αντικείμενα όπως καδρόνια και κομμάτια ξύλου!

Αιτιολόγησαν την πράξη τους αυτή ως αντίδραση στην άσεμνη χειρονομία που έκανε ο επιθετικός από το Κάπο Βέρντε σε οπαδούς της ΑΕΚ μετά από το τέλος του αγώνα στην Τρίπολη. Κατά τη διάρκεια του «κυνηγητού» μέσα στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων, οι συμπαίκτες του Φουρτάδο κατάφεραν να τον «κλειδώσουν» στα αποδυτήρια της ομάδας και να τον γλυτώσουν από την επαφή με τους εξαγριωμένους οπαδούς.

«Φοβόμαστε για τις ζωές μας»

Το παραπάνω συμβάν προκάλεσε την δυσαρέσκεια των ποδοσφαιριστών για την απουσία της διοίκησης από τα Σπάτα και το γεγονός ότι εξέδωσε έστω μία ανακοίνωση για να καταδικάσει την επίθεση εναντίον συναδέλφου τους. Περισσότερο ενοχλημένοι παρουσιάζονται οι αλλοδαποί παίκτες της Ενωσης Φουρτάδο, Γιάγκο και Κορδέρο οι οποίοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να καταθέσουν μηνύσεις κατά αγνώστων αλλά και να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να κερδίσουν την ελευθερία τους με υπαιτιότητα της ΠΑΕ ΑΕΚ αφού εκτός των άλλων τους οφείλονται αρκετά χρήματα.

Δυσαρέσκεια υπάρχει επίσης και για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται το ρόστερ της ομάδας ο γερμανός προπονητής κ. Εβαλντ Λίνεν. Οι παίκτες στις μεταξύ τους συζητήσεις τονίζουν ότι έχει καταφέρει να προκαλέσει την δυσαρέσκεια (σχεδόν) όλων επειδή μονίμως αποποιείται των δικών του ευθυνών μετά τις ήττες και τις φορτώνει σε εκείνους.

Βέβαια στην παρατημένη διοικητικά και ιδιοκτησιακά ΑΕΚ είναι σχεδόν αδύνατον να συντελεστεί δεύτερη αλλαγή προπονητή μέσα στην ίδια σεζόν, εκτός αν ο Γερμανός επιλέξει τον δρόμο της παραίτησης κάτι που ως σήμερα δεν δείχνει διατεθειμένος να κάνει.

Πολλά θα εξαρτηθούν πάντως από τον αγώνα του ερχόμενου Σαββάτου στο ΟΑΚΑ απέναντι στην Ξάνθη. Ένα νικηφόρο αποτέλεσμα θα «μαλακώσει» της αντιδράσεις εναντίον του κ. Λίνεν ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα «γιγαντωθούν» οι φωνές υπέρ της απομάκρυνσής του. Σταντ μπάι παραμένει ο πάντα διαθέσιμος για την ΑΕΚ κ. Νίκος Κωστένογλου.