Το τρίτο πλοίο της κατηγορίας Oasis κατασκευάζει η Royal Caribbean Cruises. Με ανακοίνωσή της στις 27 Δεκεμβρίου η διεθνής εταιρία κρουαζιέρας γνωστοποίησε τη σύναψη σύμβασης με την STX Γαλλίας για την κατασκευή ενός ακόμα πλοίου που αναμένεται να παραδοθεί στα μέσα του 2016.
Η σύμβαση συμβαδίζει με το σχέδιο που ανακοίνωσε η εταιρία τον Οκτώβριο για την κατασκευή ενός αδελφού πλοίου για τα πολύ επιτυχημένα κρουαζιερόπλοια Oasis of the Seas και Allure of the Seas. «Το Oasis of the Seas και το Allure of the Seas έχουν μετατρέψει ουσιαστικά την εμπειρία της κρουαζιέρας για τους επισκέπτες μας», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Royal Caribbean Cruises Ltd. κ. Richard D. Fain. Πρόσθεσε επίσης ότι «τα συγκεκριμένα πλοία λαμβάνουν συνεχώς εξαιρετικές αξιολογήσεις από τους επισκέπτες μας και συνεχίζουν να παράγουν άριστα οικονομικά αποτελέσματα».

«Η STX Γαλλίας είναι περήφανη που συνεργάζεται με την Royal Caribbean Cruises και πάλι, για να συνεχίσει την από δεκαετίες – μακρά σχέση μας με την οικοδόμηση της τρίτης κατηγορίας πλοίου Oasis», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της STX France Laurent Castaing.
Τα κρουαζιερόπλοια Oasis of the Seas και Allure of the Seas είναι τα μεγαλύτερα και πλέον καινοτόμα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο. Εκτείνονται σε 16 καταστρώματα, 225.282 τόνων, που μεταφέρουν 5.400 επισκέπτες σε δίκλινες καμπίνες, συνολικής χωρητικότητας 2.700 καμπινών. Τα πλοία αυτά πλέουν σε εβδομαδιαία βάση από το λιμάνι του Πορτ Εβεργκλάντες στο Φορτ Λοτερντέιλ της Φλόριντα.
Τα κρουαζιερόπλοια Oasis of the Seas και Allure of the Seas που έκαναν το ντεμπούτο τους τον Νοέμβριο του 2009 και τον Νοέμβριο του 2010 αντίστοιχα, εισήγαγαν μια σειρά από μοναδικές «πρωτιές» της ναυπηγικής βιομηχανίας και θαύματα μηχανικής όπως τις «γειτονιές» – επτά θεματικές περιοχές-, που παρέχουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να ζήσουν εμπειρίες με βάση το προσωπικό τους ύφος, την προτίμηση ή τη διάθεση.
Μέσα σε αυτές τις επτά γειτονιές – Central Park, Boardwalk, το Royal Promenade, τη ζώνη Pool and Sports, το Vitality at Sea Spa and Fitness Center, την περιοχή διασκέδασης (Entertainment Place) και την νεανική ζώνη( Youth Zone) – με στοιχεία μοναδικά, όπως το πρώτο πάρκο στη θάλασσα, ένα τολμηρό zip line, διασχίζοντας διαγώνια εννέα καταστρώματα πάνω από ένα υπαίθριο αίθριο, ένα πρωτότυπο χειροποίητο καρουσέλ, 28 πολυεπίπεδες μοντέρνες σουίτες loft, με παράθυρα που ξεκινούν από το πάτωμα και φθάνουν μέχρι την οροφή – ένα υδάτινο αμφιθέατρο – που ονομάζεται AquaTheater και λειτουργεί σαν πισίνα την ημέρα και εκθαμβωτικό θέατρο μπροστά στον ωκεανό τη νύχτα και μια σειρά από καινοτομίες που επιτρέπουν στον επισκέπτη να βιώνει καθημερινές γαστρονομικές εμπειρίες κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας του.
«Δεδομένου ότι η κατηγορία κρουαζιερόπλοιων ΟASIS έφερε την επανάσταση στον κλάδο της κρουαζιέρας με τον εξομοιωτή surf FlowRider, τα παγοδρόμια, τα τζακούζι και τους τοίχους αναρρίχησης, ανυπομονούμε να προσθέσουμε το τρίτο κρουαζιερόπλοιο της βραβευμένης κατηγορίας OASIS στο χαρτοφυλάκιο της εταιρίας μας. Η προσθήκη αυτή θα μας επιτρέψει να επιδείξουμε την κληρονομιά μας σε καινοτομία και φαντασία σε ακόμη περισσότερους επισκέπτες σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Royal Caribbean International κ. Adam Goldstein.
Η Royal Caribbean Cruises Ltd είναι μια παγκόσμια εταιρεία διακοπών κρουαζιέρας που κατέχει τις εταιρείες κρουαζιέρας Royal Caribbean International, Celebrity Cruises, Pullmantur, Azamara Cruises και CDF Croisières de France, καθώς και τις κρουαζιέρες της εταιρείας TUI.
Μαζί, αυτά τα έξι σήματα λειτουργούν ένα συνδυασμένο σύνολο από 41 πλοία με τέσσερα πλοία υπό κατασκευή. Πραγματοποιούν δρομολόγια σε όλο τον κόσμο και φθάνουν σε περίπου 460 προορισμούς και στις πέντε ηπείρους.
Ο ταξιδιωτικός οργανισμός Navigator Travel & Tourist Services αποτελεί αποκλειστικό αντιπρόσωπο (GSA) των εταιρειών Royal Caribbean International, Celebrity Cruises και Azamara Club Cruises (θυγατρικών της Royal Caribbean Cruises) σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, FYROM και Σλοβακία.