Ο πολυχώρος Αθηναΐς παρουσιάζει την παράσταση «Φάρμα Ζώων» σε σκηνοθεσία Σ. Τσακίρη.{{{ moto }}}

Στείλτε sms γράφοντας ΒΗΜΑFM (κενό) ΟΝΟΜΑ και αποστείλτε στο 54010*

Κρατώντας τον καμβά του μύθου της «Φάρμας των ζώων» και αποσπάσματα από το «1984» του G. Orwell αλλά και το νήμα της παράδοσης των ραψωδών, των τροβαδούρων, των αφηγητών με τη συνεχή παρουσία της μουσικής, ο Σταύρος Τσακίρης, παρουσιάζει μια θεατρική παράσταση, αλλιώς. Μια θεατρική πράξη, αλλιώτικη από τις συνήθεις.

Δίχως ρόλους, δίχως διαχωρισμούς, δίχως αναπαραστάσεις, σε έναν χώρο όπου «αφαιρούνται» τα αντικείμενα και «προστίθενται» η μουσική, κινούμενες εικόνες και σχέδια που δίνουν μια σύγχρονη διάσταση στην αισθητική απεικόνιση νοημάτων και συμβολισμών, και κυρίως τέσσερις άνθρωποι που «αφηγούνται» μια ιστορία. Την ιστορία του G. Orwell. Εν έτει 2013. Όπου η φάρμα είναι ο πλανήτης και ο διαχωρισμός μας από τα υπόλοιπα ζώα είναι αποδεδειγμένα μια τερατώδης παρεξήγηση. Δεν υπάρχει δικαιοσύνη, όσο υπάρχουν νόμοι «κατασκευασμένοι» από ανθρώπους, και έτσι δεν γίνεται, παρά να στεκόμαστε εμπόδιο στο φυσικό μας προορισμό σ’ αυτόν τον πλανήτη.

Στείλτε sms γράφοντας ΒΗΜΑFM (κενό) ΟΝΟΜΑ και αποστείλτε στο 54010*

Στην εποχή μας που η ιστορία τελειώνει, η δημοκρατία πεθαίνει, οι κυβερνήσεις παραπαίουν χωρίς σκοπό, όταν το θέατρο ταυτίζεται με το «ψέμα». τότε υποχρεώνεσαι να βλέπεις την αλήθεια. Η ζωή σου σαν Φάρμα Ζώων. Στη ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ «ΖΩΗ ΛΑΣΚΑΡΗ»- Πολυχώρος ΑΘΗΝΑΙΣ.

Σκηνοθεσία: Σταύρος Σ. Τσακίρης
Μουσική: Μίνος Μάτσας
Σκηνικά- Flash animation : Αλέξανδρος Ψυχούλης
Κοστούμια- Μάσκες: Γιάννης Μετζικώφ
Δραματουργός: Δήμητρα Πετροπούλου
Κίνηση : Αποστολία Παπαδαμάκη
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Φωτογραφίες: Ιωάννα Τζετζούμη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Νεφέλη Ιωάννου

Ηθοποιοί:
Βασίλης Βασιλάκης, Τατιάνα Παπαμόσχου, Πηνελόπη Σεργουνιώτη, Ρένος Χαραλαμπίδης

Παραγωγή: ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ

Οι προσκλήσεις ισχύουν για την παράσταση της Κυριακής 13/1/2013

* Στους διαγωνισμούς θα λαμβάνονται υπόψη μόνο τα sms που θα αποστέλλονται στο 54010 κατά τη διάρκεια της εκάστωτε εκπομπής