Το θέμα της μείωσης μισθών και τιμών, δηλαδή η περίφημη εσωτερική υποτίμηση, αποτελεί βασικό στοιχείο του γερμανικού δόγματος για το πώς θα γίνει ανταγωνιστική η ευρωζώνη. Οι απόψεις όμως διίστανται για το κατά πόσο η προσκόλληση σ’ αυτή τη νεοφιλελεύθερη άποψη μπορεί να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αλλωστε, παρά τις συνεχείς οριζόντιες μειώσεις μισθών στην Ελλάδα, η παραγωγικότητα της χώρας αντί να ενισχύεται υποχωρεί, αποδεικνύοντας ότι η βερολινέζικη συνταγή συγκράτησης του μισθολογικού κόστους δεν αποτελεί πανάκεια για τα προβλήματα της ευρωζώνης. «Το Βήμα της Κυριακής» φιλοξενεί τη γερμανική άποψη που εκφράζει ο Χανς-Βέρνερ Ζιν, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου και μέλος του Συμβουλίου των «σοφών» της γερμανικής κυβέρνησης, καθώς και τα αντεπιχειρήματα που αναπτύσσει ο κ. Μιχάλης Χαλιάσος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Goethe της Φραγκφούρτης και διευθυντής του Center for Financial Studies.
Η εσωτερική υποτίμηση δεν αρκεί
Το θέμα της μείωσης μισθών και τιμών, δηλαδή η περίφημη εσωτερική υποτίμηση, αποτελεί βασικό στοιχείο του γερμανικού δόγματος για το πώς θα γίνει ανταγωνιστική η ευρωζώνη.

People stand in a queue to enter a government job centre in Madrid January 5, 2010. Spain's Labour Ministry announced unemployment figures on Tuesday, and said the number of people registered as jobless hit 3.9 million in December, up 54,657 from the month before. REUTERS/Paul Hanna (SPAIN - Tags: EMPLOYMENT BUSINESS POLITICS SOCIETY)
{{ (File:PDH100_SPAIN-INFLATION-_0105_11.JPG)(Country:Spain)(City:MADRID)(Object:SPAIN-INFLATION/) }}
Το θέμα της μείωσης μισθών και τιμών, δηλαδή η περίφημη εσωτερική υποτίμηση, αποτελεί βασικό στοιχείο του γερμανικού δόγματος για το πώς θα γίνει ανταγωνιστική η ευρωζώνη.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.