Ενα… τεχνικό πρόβλημα επικαλέστηκε η πλευρά του πρίγκιπα Φεϊζάλ και ζήτησε παράταση δύο εργάσιμων ημερών από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός προκειμένου να καταθέσει τα συμφωνηθέντα 28 εκατ. ευρώ μέχρι την ερχόμενη Τρίτη (8/1).

Ωστόσο η διοίκηση του ποδοσφαιρικού Τριφυλλιού έπειτα από συνεννόηση με τους μετόχους της ΠΑΕ, αποφάσισε να βάλει οριστικό τέλος στο πριγκιπικό σίριαλ. Κατά τη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (4/1) αποφασίστηκε να μην δοθεί παράταση διότι όπως ειπώθηκε «ποτέ δεν μας έπεισαν ότι η πρόταση είναι σοβαρή», ενώ ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ κ. Χρ. Παναγόπουλος πρόσθεσε ότι το «το mail δεν εξηγούσε απολύτως τίποτα».

Μετά το τέλος του ΔΣ ο κ. Παναγόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το Δ.Σ. αποφάσισε να μην γίνει η ΑΜΚ και να μην δοθεί παράταση άλλων ημερών για το ίδιο θέμα. Το ποσό δεν κατεβλήθη και προχωράμε στην επόμενη μέρα όπως είχε προβλεφθεί. Ολες οι ενδείξεις δεν μας έπεισαν πως η προσπάθεια ήταν σοβαρή. Δώσαμε όλες τις δυνατότητες για να καταβάλουν τα χρήματα αλλά αυτό δεν έγινε. Θα βγει αναλυτική ανακοίνωση. Ηταν ένα πολύ ξερό mailπου μας έστειλανχωρίς εξηγήσεις για τους λόγους της παράτασης».

Λίγο αργότερα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, με την οποία τονίζει ότι θα κινηθεί νομικά εις βάρος όσων έβλαψαν την ομάδα:

«Από τον Σεπτέμβριο του 2011 ο κ. Τσάκας ταλαιπωρεί την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και τους οπαδούς του με πρίγκιπες και πριγκιποπούλες. Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ παρά το γεγονός ότι εξ αρχής δεν θεωρούσε σοβαρό πρόσωπο τον κ. Τσάκα εξάντλησε κάθε δυνατότητα διερεύνησης του ενδεχομένου να υπάρχει φερέγγυος επενδυτής για τον Παναθηναϊκό.

Η απόφαση αυτή ελήφθη προκειμένου να μην μείνει καμία αμφιβολία σε όσους οπαδούς της ομάδας κατά καιρούς πίστεψαν ότι πίσω από τον κύριο Τσάκα υπήρχαν σοβαροί χρηματοδότες που θα βοηθούσαν στην επίλυση των οικονομικών προβλημάτων της ομάδας.

Στα πλαίσια αυτά έδωσε την ευχέρεια στην πλευρά των δήθεν επενδυτών να ελέγξουν όλα τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας και διευκόλυνε κάθε κίνησή τους παρά το γεγονός ότι εξαρχής αμφισβητούσε τα κίνητρά τους.

Μάλιστα η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ συγκάλεσε για σήμερα το μεσημέρι δύο διοικητικά συμβούλια, προκειμένου να δεχτεί την επένδυση των 28.000.000 ευρώ, και κατόπιν να παραιτηθούν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και να οριστεί το νέο ΔΣ από την πλευρά της Αυτού Υψηλότητας. Και τούτο παρά το γεγονός ότι μετά την περιπέτεια της ουδέποτε εμφανισθείσας επιταγής είχε γίνει σαφές ότι όλη υπόθεση είχε ελάχιστες πιθανότητες να έχει σοβαρή έκβαση.

Σήμερα το πρωί αιφνιδίως η νομική σύμβουλος του δήθεν επενδυτή ενημέρωσε την ΠΑΕ ότι δεν πρόκειται να καταβληθούν εντός της ημέρας τα χρήματα όπως είχε δεσμευτικά συμφωνηθεί και ζήτησε νέα προθεσμία για την Τρίτη.

Είναι προφανές ότι αυτή η παρελκυστική τακτική δεν κατατείνει στην επένδυση στον Παναθηναϊκό αλλά αποτελεί μία πρωτοφανή στα αθλητικά χρονικά αθλιότητα.

Ο Παναθηναϊκός αφού εξάντλησε όλα τα περιθώρια ανοχής δεν μπορεί να επιτρέψει να διασύρεται άλλο η ιστορία του συλλόγου με αμφιλεγόμενα πρόσωπα και να εμπαίζονται οι φίλαθλοι και οι παράγοντες της ΠΑΕ.

Ηδη δόθηκαν οι σχετικές εντολές προς τους νομικούς συμβούλους της εταιρείας να κινηθούν δικαστικά εναντίον αυτών που έβλαψαν με τις πράξεις και τη συμπεριφορά τους την ΠΑΕ.

Αυτονόητο είναι ότι υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες το ζήτημα για τον Παναθηναϊκό και τους δήθεν επενδυτές του κυρίου Τσάκα κλείνει εδώ οριστικά και ουδεμία συνέχεια μπορεί να δοθεί. Διότι έχει χαθεί πλέον κάθε σοβαρότητα από την πλευρά των δήθεν επενδυτών».

Ο πρίγκιπας Φεϊζάλ, βάσει της αρχικής συμφωνίας, όφειλε να καταθέσει μέχρι σήμερα τα χρήματα σε λογαριασμό της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην Τράπεζα Πειραιώς προκειμένου να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του ποδοσφαιρικού Τριφυλλιού.