Διατεθειμένος να μην διεκδικήσει μία νέα πρωθυπουργική θητεία, αλλά να αναλάβει κάποιο από κύρια υπουργεία, δηλώνει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι επιδιώκοντας να εξασφαλίσει συμμαχία με τη Λέγκα του Βορρά, η οποία έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να στηρίξει νέα υποψηφιότητα του Καβαλιέρε για την πρωθυπουργία.

«Μπορώ να αναλάβω υπουργός Οικονομικών ή Εξωτερικών, μπορώ να κάνω ο,τιδήποτε ενδέχεται να βοηθήσει τη χώρα μου» δήλωσε ο Μπερλουσκόνι σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, προσθέτοντας ότι «δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα γιατί στην ηλικία του, ούτως ή άλλως θα έπρεπε να ασχολείται με άλλα πράγματα».

Η κίνηση αυτή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει στόχο να ευνοήσει την σύναψη εκλογικής συμμαχίας με τη Λέγκα του Βορρά, η οποία ως γνωστόν δεν είναι διατεθειμένη να στηρίξει μια νέα υποψηφιότητα του Μπερλουσκόνι για την πρωθυπουργία.

Αν η συμμαχία της Λέγκας με τον μπερλουσκονικό Λαό της Ελευθερίας (PdL) πάει καλά στον ιταλικό Βορρά, η κεντροαριστερά ίσως δεν καταφέρει να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στη Γερουσία, ακόμη και σε περίπτωση συνεργασίας με τις κεντρώες δυνάμεις που υιοθέτησαν το πολιτικό πρόγραμμα του Μάριο Μόντι.

Ο Καβαλιέρε επιτέθηκε επίσης για πολλοστή φορά στον Μάριο Μόντι, λέγοντας ότι «βρίσκεται μακριά από την πραγματικότητα, όπως όλοι οι καθηγητές πανεπιστημίου».

Μιλά με αυτό τον τρόπο διότι «έχει εξασφαλισμένο μισθό και δεν γνωρίζει τις δυσκολίες των επιχειρηματιών» είπε ο Καβαλιέρε για να επαναλάβει ότι «τους τελευταίους 12 μήνες, υπό την κυβέρνηση τεχνοκρατών, η χώρα καταστράφηκε, βυθίστηκε σε ύφεση».

Το μόνο προσόν που ο μεγιστάνας του Τύπου αναγνώρισε στον Μόντι είναι ότι «σε κάθε του τηλεοπτική εμφάνιση, καταφέρνει να διατηρεί την αίσθηση του μέτρου».