Οι 100 κροίσοι της λίστας Bloomberg που έγιναν πλουσιότεροι το 2012

Την περιουσία τους να αυξάνεται κατά συνολικά 241 δισ. δολάρια είδαν πέρυσι οι 100, κατά Bloomberg, πλουσιότεροι επιχειρηματίες του πλανήτη. Oι δουλειές πήγαν πέρυσι καλά ιδιαίτερα για τις λιανικές πωλήσεις και τις τηλεπικοινωνίας, την στιγμή που μόνο 16 από τη «λίστα πλουσιότερων» του οικονομικού πρακτορείου έκλεισαν «φτωχότεροι» τα βιβλία του 2012.

Την περιουσία τους να αυξάνεται κατά συνολικά 241 δισ. δολάρια είδαν πέρυσι οι 100, κατά Bloomberg, πλουσιότεροι επιχειρηματίες του πλανήτη. Oι δουλειές πήγαν πέρυσι καλά ιδιαίτερα για τις λιανικές πωλήσεις και τις τηλεπικοινωνίες, τη στιγμή που μόνο 16 από τη «λίστα πλουσιότερων» του οικονομικού πρακτορείου έκλεισαν «φτωχότεροι» τα βιβλία του 2012.

Οι περιουσίες των 100 έφτασαν αθροιστικά τα 1,9 τρισ. δολάρια την τελευταία ημέρα του 2012, σύμφωνα με τον «ημερήσιο δείκτη» του οικονομικού πρακτορείου.

Τη μεγαλύτερη αύξηση της περιουσίας του κατέγραψε ο Ισπανός Αμάνσιο Ορτέγκα, ιδρυτής του ομίλου Inditex (λιανικές πωλήσεις ρούχων). Ο Ορτέγκα «αξίζει» 57,5 δισ. δολάρια, δηλαδή 22,2 δισ. δολάρια παραπάνω από ό,τι έναν χρόνο πριν.

Την κορυφή κράτησε ο Κάρλος Σλιμ, που δραστηριοποιείται στον χώρο των τηλεπικοινωνιών και κατέχει μεταξύ άλλων τη μεξικανική America Movil.

Δεύτερος στη λίστα είναι ο Μπιλ Γκέιτς (62,7 δισ. δολ.), τέταρτος ο Γουόρεν Μπάφετ (47,9 δισ. δολ.) και πέμπτος ο Σουηδός Ίνγκβαρ Κάμπραντ των ΙΚΕΑ (42,9 δισ. δολ.).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk