Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον πήρε εξιτήριο την Τετάρτη από το νοσοκομείο της Νέας Υόρκης όπου νοσηλευόταν από την Κυριακή, έπειτα από διάγνωση θρόμβου αίματος σε φλέβα πίσω από το δεξί της αυτί. Όπως αναφέρεται, οι γιατροί της Κλίντον δηλώνουν αισιόδοξοι για την πλήρη ανάρρωσή της.

«Η ιατρική ομάδα της Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι η ανάρρωση της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ βρίσκεται σε καλό στάδιο και σύντομα θα επανέλθει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και συνεργάτης της Κλίντον, Φελίπε Ρέινς. «Δεν βλέπει τη στιγμή να γυρίσει πίσω στο γραφείο της», πρόσθεσε.

Η Χίλαρι Κλίντον και η οικογένειά της «θέλουν να ευχαριστήσουν τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για την εξαιρετική φροντίδα τους», τόνισε ο ίδιος.

Νωρίτερα, το δίκτυο CNN είχε μεταδώσει ότι η Κλίντον δεν είχε πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, αλλά είχε μεταφερθεί σε διαφορετική πτέρυγα της κλινικής προκειμένου να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν ανακοίνωσε το πότε θα επιστρέψει στα καθήκοντά της η Κλίντον, την οποία θα διαδεχτεί σε λίγες εβδομάδες ο Τζον Κέρι.

Το CNN μετέδωσε εικόνες από την έξοδο της υπουργού Εξωτερικών από το νοσοκομείο, η οποία φορούσε μαύρα γυαλιά και συνοδευόταν από τον σύζυγό της Μπιλ Κλίντον και την κόρη της Τσέλσι.

Ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνισή της από τις 7 Δεκεμβρίου.

«Μιλάει τακτικά στο τηλέφωνο με τους συνεργάτες της, είναι αρκετά δραστήρια», δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νιούλαντ.

Η Χίλαρι Κλίντον υποβλήθηκε σε θεραπεία με αντιπηκτικά φάρμακα για την απορρόφηση του θρόμβου.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που η μητέρα μου πήρε εξιτήριο και επέστρεψε σπίτι. Είμαι ακόμα πιο χαρούμενη επειδή οι γιατροί προβλέπουν ότι θα αναρρώσει πλήρως», δήλωσε η Τσέλσι Κλίντον στον λογαριασμό της στο Twitter.

Η αμερικανίδα υπουργός, η γυναίκα που θαυμάζουν περισσότερο οι Αμερικανοί σύμφωνα με δημοσκόπηση αυτής της εβδομάδας, υπέφερε από φλεβίτιδα το 1998 όταν ο Μπιλ Κλίντον ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ.