Εξήντα χιλιάδες (!) επαφές προστέθηκαν μέσα σε ένα 24ωρο στο «μη επίσημο» προφίλ του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο Twitter που δημιούργησε ομάδα εθελοντών με την έγκριση του κομματικού μηχανισμού του Λαού της Ελευθερίας (Pdl). Η «έκρηξη» δημοφιλίας του Καβαλιέρε εγείρει υποψίες ότι μεγάλο μέρος των επαφών είναι εικονικές, στο οποίο συνηγορεί το γεγονός ότι πολλοί «followers» του Μπερλουσκόνι ζουν στη Λατινική Αμερική…

Πιο συγκεκριμένα, από την 31η Δεκεμβρίου ως την 1η Ιανουαρίου προστέθηκαν στο προφίλ Berlusconi201360.000 επαφές.

Πολλοί χρήστες του Twitter υποπτεύονται ότι μέρος των επαφών μπορεί να δημιουργήθηκαν επί τούτου, δηλαδή να είναι εικονικές, «κάτι που έχει συμβεί στο παρελθόν και με μεγάλες επιχειρήσεις», όπως αναφέρει η εφημερίδα Corriere della Sera.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, πολλοί «followers» είναι χρήστες του Διαδικτύου που ζουν στην Λατινική Αμερική και οι οποίοι δεν διαθέτουν στο προφίλ τους φωτογραφία.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Λαού της Ελευθερίας Αντόνιο Παλμιέρι βεβαιώνει ότι «δεν έχει αγορασθεί ούτε μια επαφή, διότι κάτι τέτοιο δεν θα χρησίμευε σε κάτι όσον αφορά την έκβαση της προεκλογικής εκστρατείας».

Η ομάδα εθελοντών που ασχολείται με την ενημέρωση του προφίλ @BERLUSCONI2103 ανέφερε παράλληλα ότι: «Κάποιος χάκερ πιθανότατα προχώρησε σε διαδικτυακή παραβίαση και για το λόγο αυτό, κρίθηκε αναγκαία η αλλαγή του κωδικού πρόσβασης στο συγκεκριμένο προφίλ».