Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή που σημειώθηκε σε βενζινάδικο στο προάστιο της Δαμασκού Μλέιχα, σύμφωνα με ακτιβιστές.

Ερασιτεχνικό βίντεο δείχνει πολλά διαμελισμένα πτώματα, καθώς και οχήματα να έχουν πιάσει φωτιά.

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον δώδεκα μέλη της ίδιας οικογένειας, στην πλειονότητά τους παιδιά, σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή των συριακών ένοπλων δυνάμεων στην Μουανταμίγια αλ Σαμ, προάστιο της Δαμασκού, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την ΜΚΟ, το πυροβολικό βομβάρδισε το πρωί της Τετάρτης περιοχές στη Ντούμα και στη Χαράστα, βορειοδυτικά της Δαμασκού, καθώς και μια περιοχή κοντά στην Καμπούν της Δαμασκού, ενώ βομβαρδισμοί σημειώθηκαν και σε συνοικίες νότια της πρωτεύουσας.

Ενα μικρό κορίτσι σκοτώθηκε σε έναν βομβαρδισμό στη Σαρακέμπ, στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, κατά το Παρατηρητήριο. Οι αντάρτες στη Συρία εντατικοποίησαν τις επιθέσεις τους εναντίον ενός στρατιωτικού αεροδρομίου που ελέγχεται από τις κυβερνητικές δυνάμεις στην Ιντλίμπ, όπου οι αντικαθεστωτικοί έχουν εξαπολύσει ευρείας κλίμακας επίθεση.

Σύμφωνα με απολογισμό του Παρατηρητηρίου την Τρίτη, τουλάχιστον 104 άτομα σκοτώθηκαν στη Συρία, ανάμεσά τους και 35 πολίτες, 38 αντάρτες και 31 στρατιωτικοί.

Εν τω μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι ρωσικό πολεμικό πλοίο πέρασε τα Δαρδανέλλια και κατευθύνεται προς τη Συρία.

Την Τετάρτη η οργάνωση «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» ανέφερε ότι οι αντάρτες που μάχονται για την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ επιτέθηκαν στο αεροδρόμιο Ταφτανάζ.

Το τελευταίο διάστημα οι αντικαθεστωτικοί έχουν αναλάβει τον έλεγχο αρκετών περιοχών στη βόρεια, κυρίως, Συρία. Οι δυνάμεις τους έχουν επικεντρώσει τους τελευταίους μήνες τις επιθέσεις τους εναντίον της αεροπορίας.