Στη μεγάλη λίστα των οφελών για τον ανθρώπινο οργανισμό από την κατανάλωση σπαραγγιών προστίθεται άλλο ένα που λόγω των ημερών είναι άκρως…επίκαιρο. Σύμφωνα με ερευνητές στη Νότια Κορέα τα σπαράγγια διαθέτουν κάποιες χημικές ουσίες που περιορίζουν τα συμπτώματα της μέθης.
Ασπίδα προστασίας
«Τα αποτελέσματα των ερευνών δείχνουν ότι τα σπαράγγια μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα της κατανάλωσης αλκοόλ αλλά και να προστατεύσουν τα κύτταρα του ήπατος» αναφέρει ο B Y Kim, μέλος της ερευνητικής ομάδας.
Σύμφωνα μάλιστα με τους ερευνητές για να έχουμε το μεγαλύτερο όφελος από την κατανάλωση σπαραγγιών πρέπει να καταναλώνουμε και τα φύλλα αλλά και το κοτσάνι τους. Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Journal of Food Science».