Ο χρόνος μπορεί να μην είναι χρήμα για την συγκυβέρνηση είναι όμως ποσοστά. Όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις μέρα με τη μέρα η Κουμουνδούρου χάνει δυνάμεις, εξέλιξη η οποία ευνοεί μέχρι στιγμής τη Συγγρού χωρίς όμως να γνωρίζουμε πως θα εξελιχθεί αυτή η πορεία.

Πάντως, όπως φαίνεται η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε εκλογές σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Πολλοί μιλάνε για τριπλές εκλογές τον Ιούνιο του 2014. Όμως αν σταθεροποιηθεί η οικονομική κατάσταση και αν καρποφορήσουν τα μέτρα, το κλίμα για την συγκυβέρνηση θα εξυγιανθεί και λογικά θα περιμένουν καλύτερα ποσοστά. Με αυτή την προοπτική κινούνται τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης.

Ο βασικότερος αντίπαλος το ΣυΡιζΑ να χάσει σε μεγάλο βαθμό τη δυναμική του και με ποσοστά κάτω του 20%. Παράλληλα, στοχεύουν στην αποκλιμάκωση της Χρυσής Αυγής και των Ανεξάρτητων Ελλήνων που όπως φαίνεται ολοκληρώθηκε ο κύκλος της πολιτικής ζύμωσης και σειρά έχει ο ΣυΡιζΑ που θα αντιμετωπίσει όπως φαίνεται εσωκομματικούς τριγμούς αλλά και ιδεολογικά σκαμπανεβάσματα μέχρι να κατασταλάξει σε συγκεκριμένες πολιτικές. Αριστερό ρεύμα και δηλώσεις περί κυβερνητικών ικανοτήτων σε συνδυασμό με θέσεις για ζητήματα ταμπού για την Ελληνική κοινωνία φέρνουν το ΣυΡιζΑ προ τετελεσμένων.

Η συγκυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά θέματα με την καθημερινότητα, τα μέτρα που πρόκειται να εφαρμοστούν από την αρχή του έτους και την κακή κατάσταση που έχει περιέλθει η κοινωνία και άλλα πολλά. Αν δεν καταφέρει να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα, τότε η πορεία προς τις εκλογές και η εκκωφαντική διάλυση της είναι δεδομένη. Για να αποφύγει ο κ. Αντώνης Σαμαράς την αρνητική εξέλιξη οφείλει να εφαρμόσει πολιτικές που θα βοηθήσουν την κοινωνία να ξεφύγει από την ύφεση. Τις τελευταίες εβδομάδες η συζήτηση για την καταβολή της δόσης και οι αποπληρωμές που πρόκειται να γίνουν έχουν δώσει μία θετικότερη αίσθηση για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας.

Όμως το φαινόμενο αυτό δεν θα διαρκέσει για πολύ. Αν η αγορά και οι επιχειρήσεις δεν τρέξουν με τον καλύτερο τρόπο, αν δεν δοθούν κίνητρα για την αναθέρμανση της αγοράς αλλά και δεν καμφθεί το κύμα ακρίβειας η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να ανακάμψει. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής υπήρξαν απώλειες από το στρατόπεδο της συγκυβέρνησης σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Στα επιτελεία θεωρούν ότι θα σταματήσουν εδώ. Και πιστεύουν επίσης ότι όσο περνάει ο καιρός θα ανακάμπτουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης, όπως και το ΠαΣοΚ που θεωρεί ότι η πτώση θα κάνει τον κύκλο της και θα επανέλθει. Μέλλει να δούμε αν αυτό θα γίνει πράξη, ή θα αποτελέσει όνειρο θερινής εκλογικής νυκτός…