• Αναζήτηση
 • Προς τη Βουλή οδεύει η λίστα Λαγκάρντ

  Στα χέρια του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου βρίσκεται το αποτέλεσμα της σύγκρισης των δύο καταλόγων (λίστα Λαγκάρντ) με καταθέσεις ελλήνων υπηκόων στην τράπεζα HSBC, στην Ελβετία.

  Σε εξέλιξη είναι από το πρωί της Παρασκευής η σύσκεψη στο γραφείο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, όπου εξετάζεται ο φάκελος με τα στοιχεία από την έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη στη «νέα λίστα Λαγκάρντ».

  Ο Ιωάννης Τέντες και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής μελετούν τον φάκελο με τα στοιχεία και δεν αποκλείεται να καλέσουν και τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς, για περαιτέρω διευκρινίσεις.

  Εν συνεχεία, τα στοιχεία θα διαβιβαστούν υπηρεσιακά στο γραφείο του προέδρου της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Θανάση Νάκου, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης.

  Στη Βουλή έχει ήδη διαβιβαστεί το πρώτο μέρος της δικογραφίας που έχουν σχηματίσει οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών για τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων.

  Επίσης, οι οικονομικοί εισαγγελείς κρατούν ανοιχτό τον φάκελο που αφορά τον φορολογικό έλεγχο όλων των προσώπων που περιλαμβάνονται στην λίστα Λαγκάρντ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν και ποιοι από όλους αυτούς τους καταθέτες έχουν ενδεχομένως διαπράξει φορολογικές παραβάσεις.

  Ο εισαγγελέας θα διαβιβάσει τα έγγραφα των οικονομικών εισαγγελέων στη Βουλή την Παρασκευή ή το αργότερο τη Δευτέρα.

  Τι περιέχει η νέα λίστα

  Σύμφωνα με πληροφορίες το υλικό που έφτασε στη χώρα μας την περασμένη Πέμπτη, όπως αποκάλυψε «Το Βήμα», και παρελήφθη από τριμελή επιτροπή (ΣΔΟΕ, υπουργείο Οικονομικών, τμήμα οικονομικών εισαγγελέων), είναι σε εντελώς διαφορετική μορφή από αυτήν που έχει δημοσιοποιηθεί.

  Το υλικό που έχει φτάσει στη χώρα μας από τα τρία στελέχη, που ταξίδεψαν κάτω από άκρα μυστικότητα στο Παρίσι, είναι υπό μορφή αρχείων, τα οποία περιέχουν στις πιο πολλές περιπτώσεις περισσότερα του ενός ονόματα που είναι οι δικαιούχοι των καταθέσεων της λίστας Λαγκάρντ στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας.

  Σε πολλές περιπτώσεις δηλαδή ως δικαιούχοι ενός λογαριασμού εμφανίζονται όλα τα μέλη μιας οικογένειας.

  Σύμφωνα με πληροφορίες σε κάθε αρχείο εκτός από τα προσωπικά δεδομένα (ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση κ.λπ.) περιέχεται και το φορολογικό προφίλ καθενός από τους καταθέτες.

  Με βάση όλες αυτές τις πληροφορίες οι οποίες από την περασμένη Πέμπτη φωτίζουν όλο και καλύτερα την υπόθεση, είναι φανερό ότι το υλικό που είχε φτάσει τόσο στους οικονομικούς εισαγγελείς και το ΣΔΟΕ όσο και στην ελληνική Βουλή διαφέρει από αυτό που δημοσιοποιήθηκε.

  Εγκυρες πηγές επιμένουν ότι προτού παραδοθεί το υλικό έγινε επίδειξη σε κομπιούτερ του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών προκειμένου οι γάλλοι αξιωματούχοι να αποδείξουν στους Έλληνες που ταξίδεψαν για την παραλαβή της πρωτότυπης λίστας ότι πράγματι παρέδιδαν τα συγκεκριμένα πολύτιμα αρχεία…

  Ανακοίνωση – απάντηση του ΠαΣοΚ προς τον ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα

  Με ανακοίνωσή του , το ΠαΣοΚ απαντά στους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της λίστας Λανγκάρντ , τονίζοντας ότι έχερι εκαθαρίσει εξ΄αρχής ότι θέλει την πλήρη διελεύκανση της υπόθεσης σε όλα τα επίπεδα. Ειδικότερα, τονίζει:

  «Για πολλοστή φορά ο ελληνικός λαός και το πολιτικό σύστημα της χώρας γίνονται «στο ίδιο έργο θεατές» με αφορμή πάλι την υπόθεση της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ και τη διενεργούμενη έρευνα διασταύρωσης των στοιχείων από τους οικονομικούς εισαγγελείς.

  Το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκαθαρίσει εξαρχής ότι είναι αυτό που κατεξοχήν θέλει την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης σε όλα τα επίπεδα γιατί και πάλι έγινε ο στόχος οργανωμένης παραπληροφόρησης και συκοφαντίας. Το εθνικό συμφέρον απαιτεί να λάμψει η αλήθεια για όλους και για όλα. To ταχύτερο να ολοκληρωθεί η διασταύρωση των στοιχείων από την Δικαιοσύνη και να ενημερωθούν η Βουλή και ο ελληνικός λαός χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση.

  Όμως, σε αυτό το κακόγουστο έργο κατασυκοφάντησης προσώπων, πρωταγωνιστές είναι και πάλι βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία αναπαράγουν χωρίς αιδώ ύποπτες διαρροές και αδιασταύρωτες δήθεν δημοσιογραφικές πληροφορίες. Μάλιστα, δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς καταθέτοντας αστήρικτες ερωτήσεις στην Βουλή με στόχο να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις εις βάρος πολιτικών προσώπων.

  Ας μη κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτός που έθεσε αμέσως στη διάθεση των αρχών το άτυπο αντίγραφο που είχε διατηρηθεί άθικτο στο γραφείο του, όταν άλλοι έλεγαν οτι αυτό δεν διατηρήθηκε στο αρχείο του ΣΔΟΕ και άλλοι ότι χάθηκε το αρχικό CD.

  Τι χρειάζεται για να καταλάβουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ως Υπουργός Οικονομικών, ενημερώθηκε απλώς από το ΣΔΟΕ για την ύπαρξη του υλικού αυτού, δύο ολόκληρους μήνες μετά την περιέλευσή του στο ΣΔΟΕ και αφού το υλικό αξιολογήθηκε από αυτό;

  Ποιος «απέκρυψε» από την αρμόδια υπηρεσία υλικό που αυτή ήδη είχε και για το οποίο αυτή ενημέρωσε εκ των υστέρων τον τότε Υπουργο;

  Καλούμε συνεπώς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να λάβει άμεσα θέση και να αποδοκιμάσει όσα στελέχη του συκοφαντούν και «ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα» με τελικό στόχο όχι μόνο πολιτικούς τους αντίπαλους, αλλά την ίδια την πολιτική, δηλαδή την δημοκρατία .

  Καλούμε και όσους ανεύθυνα και για μικροκομματικούς λόγους βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα, να αναλογιστούν πού οδηγεί η στάση τους αυτή την ιδια τη χώρα».

  Η κόντρα – ρελάνς του ΣΥΡΙΖΑ

  «Να δώσει απαντήσεις για τις τεράστιες ευθύνες που έχει στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ», καλεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος.
  Όπως αναλυτικότερα αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ο κ. Βενιζέλος είναι ένας εκ των βασικών πρωταγωνιστών της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ. Είναι καλύτερα να δώσει απαντήσεις για τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες που έχει ο ίδιος και ο προκάτοχός του, σχετικά με τη διαχείριση και την απόκρυψη της λίστας, αντί να
  καταφεύγει σε ανέξοδους αντιπερισπασμούς
  ».
  Με την ανακοίνωση καταγγέλλεται επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για «θράσος» το οποίο «είναι απόρροια της αλαζονικής συμπεριφοράς του, των παλιών καλών ημερών». Οι ευθύνες είτε το θέλει είτε δεν το θέλει ο ίδιος, θα αποδοθούν σε όλους, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Η Μύκονος που αλλάζει Η Τζίτζι Χαντίντ είχε «δέσει» τα καστανόχρυσα, πλούσια μαλλιά της σε ένα σφιχτό σινιόν στη βάση του λαιμού. Το... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk