Πέστροφα και σολοµός παντρεύονται ιδανικά σε αυτό το πατέ, που θα αποτελέσει έναν πρόλογο µε ιδιαίτερη γεύση για το τραπέζι σας.

  • 3 πέστροφες, καπνιστές, το φιλέτο τους
  • 600 γρ. σολοµός, καπνιστός, έτοιµος σε φέτες
  • ξύσµα από 1 λεµόνι, ακέρωτο
  • 1 ποτήρι του κρασιού χυµό λεµονιού
  • 1 µατσάκι φρέσκα κρεµµυδάκια, ψιλοκοµµένα
  • 10 κόκκοι µαύρου πιπεριού
  • 2 φλ. µαγιονέζα
  • λίγος άνηθος, ψιλοκοµµένος

Εκτέλεση

Καθαρίζουµε τις πέστροφες από τα κόκαλά τους, τις βάζουµε στο µπλέντερ µαζί µε τα 400 γραµµάρια από τον σολοµό, το ξύσµα και τον χυµό του λεµονιού και τα χτυπάµε για 2-3 λεπτά. Αδειάζουµε το µείγµα σε µεγάλο µπολ, προσθέτουµε τα κρεµµυδάκια, το πιπέρι και τη µαγιονέζα και ανακατεύουµε τα υλικά µέχρι να οµογενοποιηθούν. Μεταφέρουµε το µείγµα σε µακρόστενη φόρµα, το σκεπάζουµε µε µεµβράνη και το βάζουµε στην κατάψυξη για 3 ώρες.

Το βγάζουµε από την κατάψυξη και το αφήνουµε εκτός ψυγείου για περίπου 15 λεπτά. Το κόβουµε όπως ένα σαλάµι, σε φέτες πάχους ενός δαχτύλου, και τυλίγουµε κάθε φέτα µε τον σολοµό που έχουµε κρατήσει. Σερβίρουµε µε ψιλοκοµµένο άνηθο.