Kρύσταλλα και παγέτες. Μακριά και κοντά φορέματα. Ζακέτες, παντελόνια κολλάν σε εκρηκτικά χρώματα τα οποία συνδυάζονται με κολλητά t-shirts , ροζ, πράσινες και κόκκινες γούνες. Παπούτσια και τσάντες γεμάτες κρύσταλλα και παγέτες. Οι γυναίκες μεταμορφώνονται σε stars του Χόλλυγουντ και disco queens. Ο χειμώνας λατρεύει το εκτυφλωτικό φως. Οι κορυφαίοι μετρ παρουσίασαν ρούχα εντυπωσιακά ‘’καμωμένα’’ από υφάσματα τα οποία παίζουν με το φως και ξεσηκώνουν τις αισθήσεις.

Οι designers σε ολόκληρο το κόσμο εμπνεύστηκαν από τις μακριές τουαλέτες της Τζίντζερ Ρότζερς κεντημένες με κρύσταλλα και παγέτες. Φορέματα τα οποία σκόρπιζαν γύρω ατέλειωτη λάμψη όταν χόρευε με τον Φρεντ Ασταίρ. Η Μπιάνκα Τζάγκερ, το μελαχρινό sexy κορίτσι με τα μίνι φορέματα από παγέτα, βασίλισσα του studio 54 της Νέας Υόρκης. Η Ζιζέλ Μπούχτεν μεταμορφώθηκε στην ωραιότερη βασίλισσα της disco για ένα εξώφυλλο της Αμερικανικής ‘’Vogue’’ . Η Έμμα Στόουν επιλέγει ιβουάρ ταγέρ της Chanel που το ύφασμά τους είναι ‘’κεντημένο’’ με παγέτες σε απαλό ροζ.

Η Νάταλι Πόρτμαν είναι πραγματικά μία μαγική φιγούρα όταν ντυμένη με ένα σετ γεμάτο κρύσταλλα και παγέτες ποζάρει στον φακό του Μάριο Τεστίνο, δίπλα σε ένα Γερμανικό shepherd.

Η Νταϊάν Κρούγκερ επιλέγει μίνι φορέματα από λευκή και μαύρη παγέτα που συνδυάζει με 12ποντα. Τα φορέματα της γιορτής λατρεύουν τις παγέτες τα κρύσταλλα τις υπέροχες ‘’αντανακλάσεις’’ κάτω από το φως.

DONNA KARAN

Ταγέρ από μαύρη παγέτα. Στενές φούστες και μακριές ζακέτες.

GUCCI

Φορέματα από ολόχρυση παγέτα με βαθύ ντεκολτέ στην πλάτη.

LOUIS VUITTON

Μάλλινα φορέματα τα οποία σταματούν πάνω από τον αστράγαλο. Σε σοκολά, εκρού, μοβ, μπλε χρώματα. Κεντημένα με παγέτες και κρύσταλλα.

BLUMARINE

Διάφανα φορέματα στο χρώμα του δέρματος, κεντημένα με χιλιάδες μικρά κρύσταλλα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η σιλουέτα πρέπει να είναι άψογη. Οι γυναίκες μοιάζουν ‘’γυμνές΄΄ μέσα σε ένα τολμηρό, περίτεχνο όμως φόρεμα όπως αυτό. Μίνι φορέματα από ασημένια παγέτα που συνδυάζονται με μπουφάν επίσης από γαλάζια παγέτα. Bodies από χρυσή και πράσινη παγέτα. Κολάν γεμάτα κρύσταλλα και παγέτες. Τα eighties και η disco επέστρεψαν δυναμικά.

ROBERTO CAVALLI

Super μίνι φορέματα από ολόχρυση παγέτα που καταλήγουν σε διπλά βολάν. Κοντές ασημένιες φούστες μπαλούν με τιρκουάζ μπλουζόν. Φαρδιά παντελόνια από παγέτα στο χρώμα του χαλκού. Συνδυάζονται με μαύρες αραχνοΰφαντες μπλούζες και υφασμάτινα leopard print σακάκια.

VERSACE

Μακριά στενά sexy φορέματα στα χρώματα του πάγου. Ασημένια, χρυσά και γαλάζια outfits. Βραδινά, αισθησιακά λάμπουν κάτω από το φως.

LEONARD

Μπλούζες κεντημένες με κρύσταλλα και γούνες αρζαντέ πάνω στους ώμους.

PACO RABANNE

Μίνι φορέματα από χρυσά μέταλλα και παγέτες. Μαύρα κεντημένα με κρύσταλλα και φτερά.

ELIE SAAB

Ο σχεδιαστής που λατρεύει την παγέτα. Ολόχρυσες τουαλέτες πράσινα στενά φορέματα, ιβουάρ, ροζ μαύρα. Κατασκευασμένα εξ’ολοκλήρου από παγέτα.

ALBERTA FERRETTI

Μακριά μαύρα και άσπρα φορέματα κεντημένα με παγέτες.

VALENTINO

Φορέματα από μουσελίνα κεντημένα με κρύσταλλα και παγέτες.

MARC JACOBS

Μαντώ στολισμένα με μοβ και κίτρινες παγέτες.

LANVIN

Μεταξωτά στράπλες φορέματα με ογκώδη κρύσταλλα στο μπροστινό μέρος.

GIVENCHY

Φορέματα τύπου κομπινεζόν σε μοβ και μαύρο κεντημένα με μικρά κρύσταλλα και παγέτες.

RALPH LAUREN

Από τα ωραιότερα βραδινά φορέματα του φετινού χειμώνα. Ιδανικά για τις γιορτινές βραδιές. Μακριά, περίτεχνα. Σε χρυσό, μαύρο ασημί. Ολόχρυσες ζακέτες και βελούδινα μαύρα ταγέρ κεντημένα με κρύσταλλα και χρυσές παγέτες.

DIANE VON FÜRSTENBERG

Φόρεμα με μαύρες παγέτες και ‘’παρτούς’’ ώμους . Συνδυάζεται με μακριά δερμάτινα γάντια του Alexander McQueen.

MICHAEL KORS

Ένα από τα πιο θεαματικά βραδινά φορέματα του χειμώνα. Μακρύ, γεμάτο ασημένιες παγέτες . Sparkling, beautiful!

ΑΞΕΣΟΥΑΡ

Τα βραδινά σατέν παπούτσια της Chanel με τα διάφανα πλεξιγκλάς τακούνια και τα κρύσταλλα στο πίσω μέρος.

Η ‘’μάσκα΄΄ με κρύσταλλα και στρας του Maison Martin Margiela.

Tα βραχιόλια-μανσέττες ‘’Camelia Brodé ’’ της Chanel από κρύσταλλα.

Οι χαμηλοτάκουνες γόβες με μπρονζέ και ασημένιες παγέτες του Moschino.

Τα μαύρα σουέτ booties με τα μεγάλα κρύσταλλα της Tabitha Simmons.

Τα τετράγωνα μικρά τσαντάκια με τις παγέτες της Stella McCartney.

Οι ασημένιες γόβες με τα κρύσταλλα και το τακούνι με ‘’λοξή’’ κατεύθυνση του Walter Steiger.

Τα loafers γεμάτα κρύσταλλα του Giuseppe Zanotti, οι μακριές λευκές μπότες με λεπτομέρειες από κρύσταλλα και τα booties κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από κρυστάλλινες πέτρες.

Οι υφασμάτινες μοβ και σοκολά τσάντες σε μεγάλο μέγεθος με λεπτομέρειες από παγέτες του Louis Vuitton.