Η Αντζελίνα Τζολί ετοιμάζεται να σκηνοθετήσει την δεύτερη ταινία της, μια παραγωγή των Universal Pictures και Walden Media, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση των υπευθύνων της Universal.

Πρόκειται για το φιλμ «Unbroken», που βασίζεται στο ομώνυμο best seller βιβλίο της Λόρα Χίλενμπραντ και επικεντρώνεται στον Ολυμπιονίκη του 1936, Λούι Ζαμπερίνι, ο οποίος μαζί με άλλα δύο μέλη του πληρώματος, επέζησε από την πτώση του αεροπλάνου του κατά την διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου.

Ο Λουί Ζαμπερίνι κατάφερε να επιβιώσει πάνω σε μια σχεδία για 47 μέρες, μέχρι να συλληφθεί από το Ιαπωνικό ναυτικό και να σταλεί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης αιχμαλώτων πολέμου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το βιβλίο που εκδόθηκε το 2010 ήταν στην λίστα των best seller των New York Times για 108 εβδομάδες, ενώ απέσπασε και τον τίτλο «Βιβλίο της χρονιάς» των Los Angeles Times.

«Στη ζωή, αλλά και στη δουλειά της, η Αντζελίνα έχει προσεγγίσει ιστορίες και σκοπούς που αφορούν τους ανθρώπινους αγώνες και την δύναμη και το κουράγιο που δείχνουν οι άνθρωποι κάτω από αντίξοες συνθήκες…» δήλωσαν ο πρόεδρος τηςUniversal, Άνταμ Φόγκελσον και η αντιπρόεδρος Ντόνα Λάνγκλεϊ. «Έχει μία μοναδική ικανότητα να αποτυπώνει την ανθρώπινη δύναμη και για αυτό είναι η καταλληλότερη να διηγηθεί την ιστορία επιβίωσης και ηρωισμού του Λούι».

Σύμφωνα με τα ξένα δημοσιεύματα η Αντζελίνα Τζολί επιλέχθηκε ανάμεσα σε πολλούς σημαντικούς σκηνοθέτες από την Universal για το «Unbroken», του οποίου την διασκευή σεναρίου θα υπογράψει ο Γουίλιαμ Νίκολσον («Les Miserables», «Gladiator» κ.α).

«Διάβασα το λαμπρό βιβλίο της Λόρα Χίλενμπραντ και η ιστορία του Λούι Ζαμπερίνι με άγγιξε τόσο βαθιά, που αμέσως ξεκίνησα να αγωνίζομαι προκειμένου να κερδίσω την ευκαιρία να το μεταφέρω στην μεγάλη οθόνη» δήλωσε από την πλευρά της η σύντροφος του Μπραντ Πιτ.