Χαμόγελο σε παιδιά, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και έχουν ανάγκη μία «νότα» αισιοδοξίας και χαράς, υπόσχεται να δώσει ο κλόουν Γιώργος Φλώρος, ο οποίος παραμονές Χριστουγέννων θα φορέσει την στολή του, θα βάψει το πρόσωπο του και θα επισκεφθεί δύο παιδιατρικές κλινικές των Ιωαννίνων.
Ο «Γκόγκε», ο κλόουν που δημιούργησε ο ηθοποιός παντομίμας Γιώργος Φλώρος, πριν από περίπου 10 χρόνια, στη Σουηδία, θα μεταβεί την Πέμπτη και την Παρασκευή, 20 και 21 Δεκεμβρίου, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων και το νοσοκομείο «Χατζηκώστα». Εκεί θα παίξει με τα παιδάκια και τους συνοδούς τους, θα κάνει διάφορα ταχυδακτυλουργικά κόλπα, ζογκλερικά και διάφορα αστεία μπροστά σε κάθε παιδάκι, καθώς θα περνάει από θάλαμο σε θάλαμο, σε μία προσπάθεια να τους προσφέρει ένα ευχάριστο διάλειμμα.
«Τα παιδιά που βρίσκονται στα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν τραγικές καταστάσεις και έχουν ανάγκη περισσότερο από τον καθένα μας ένα χαμόγελο. Αυτό το χαμόγελο, το οποίο πιστεύω πως βοηθάει στην αποθεραπεία, θέλω να τους το προσφέρω εγώ. Και όχι μόνο τώρα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου» αναφέρει ο κ. Φλώρος.
Ο κ. Φλώρος σπούδασε παντομίμα στη Γερμανία. Το 1989 μετακόμισε στη Σουηδία και συνέχισε την καριέρα του ως μίμος, σκηνοθέτης και παιδαγωγός. Εκεί έγινε μέλος του σουηδικού οργανισμού «Κλόουν Χωρίς Σύνορα», όπου σε συνεργασία με άλλους μουσικούς, ταχυδακτυλουργούς, ζογκλέρ, προσέφεραν χαρά σε νοσοκομεία, καταυλισμούς προσφύγων και αναμορφωτήρια.
Το 2009 επέστρεψε μόνιμα στα Ιωάννινα και συμμετέχει με παραστάσεις, εργαστήρια παντομίμας, ζογκλέρ τσίρκου σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις.
«Στην Ελλάδα είδα ότι δεν υπάρχει κάποιος ανάλογος οργανισμός, ο οποίος να πραγματοποιεί δωρεάν παραστάσεις για άτομα, που έχουν πραγματικά ανάγκη από αισιοδοξία και χαρά και έτσι σκέφτηκα να δημιουργήσουμε έναν τέτοιο οργανισμό στην Ήπειρο, όπου θα συμμετέχουν όσοι θέλουν να προσφέρουν χαμόγελο» προσθέτει και καλεί όσους επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες καλλιτέχνες επιθυμούν να βοηθήσουν στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου να επικοινωνήσουν μαζί του μέσω της ιστοσελίδας του http://go.to/pantomim.