Σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα ξεκίνησε στις 4 το μεσημέρι της Δευτέρας από κοινού η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Διοικούσα Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα γραφεία του κόμματος με θέμα την οργάνωση του Α’ Συνεδρίου τους, στα τέλη Απριλίου.

Οι προσυνεδριακές διαδικασίες θα αρχίσουν την προσεχή Παρασκευή με την πρώτη πανελλαδική συνδιάσκεψη, στην οποία θα συμμετάσχουν οι πολιτευτές, οι συντονιστικές επιτροπές και οι γραμματείες του κόμματος.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης, ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νότης Μαριάς κάλεσε τον Γ. Στουρνάρα «να αποσύρει το φορομπηχτικό νομοσχέδιο και να φέρει στη Βουλή για τροποποίηση τον προϋπολογισμό του 2013 και το μεσοπρόθεσμο».

Πάντως, λίγο προτού πραγματοποιηθεί η κοινή συνεδρίαση, άλλα τρία στελέχη ανακοίνωσαν την παραίτησή τους από το κόμμα.

Καταγγέλλει οργανωμένο σχέδιο
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, επιμένει ότι είναι σε εξέλιξη ένα οργανωμένο σχέδιο με στόχο τη διάλυση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ωστόσο δεν δίνει σαφείς απαντήσεις για την εμπλοκή του Γιώργου Βουλγαράκη στη χρηματοδότηση του κόμματος.

Θύελλα στο κόμμα έχει προκαλέσει η μυστική συνάντηση που – σύμφωνα με δημοσιεύματα – φέρεται να είχαν οι δύο άνδρες πριν από περίπου έναν μήνα σε γνωστό καφέ της Βουλιαγμένης.

Μιλώντας το πρωί της Κυριακής στον Σκάι, ο κ. Καμμένος, έκανε λόγο για «αποστάτες», «προδότες», «καβάτζες» και «φίρμες» και επιτέθηκε ιδιαίτερα κατά των Κώστα Μαρκόπουλου και Γιάννη Κουράκου.

«Την πολιτική διαφωνία την καταλαβαίνω, δεν είναι αποδεκτή όμως η αποστασία. Η αποστασία σημαίνει ότι αυτοί πάνε να γίνουν – και θα δούμε ποιος έχει δίκιο – το δεκανίκι του κ. Σαμαρά» είπε ο κ. Καμμένος, συμπληρώνοντας:

«Τελείωσαν οι ρεζέρβες από το ΠαΣοΚ. Το ΠαΣοΚ πέθανε, δεν αντέχει άλλο, έχει φυλλορροήσει. Δεν τους φτάνουν οι ψήφοι του ΠαΣοΚ, είναι 150 οι συγκυβερνώντες. Θέλουν δύο προδότες. Τους βρήκανε».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επιτέθηκε κατά του Γιάννη Κουράκου χαρακτηρίζοντας τον «απατεώνα, ο οποίος δεν σεβάστηκε τον τίτλο του Μανιάτη» και ο οποίος «με φίλαγε στο γραφείο μου μία ώρα πριν από την ΚΟ και με εκλιπαρούσε να του δώσω μία θέση για το συνέδριο».

Την ίδια ώρα ο Γιάννης Μανώλης ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει μήνυση κατά του κ. Καμμένου επειδή ισχυρίστηκε ότι ο πρώην γραμματέας συνδικαλιστικού ήταν «έμμισθος υπάλληλος του κόμματος».