Εναν μαγικό κόσμο γεμάτο γιορτινή «χρυσόσκονη» μπορούν να δημιουργήσουν οι κάτοχοι smartphones με τη βοήθεια ευχάριστων χριστουγεννιάτικων εφαρμογών. Η παιδικότητα των ημερών υπερνικά τις σκοτούρες και έστω για λίγα λεπτά με τη βοήθεια της τεχνολογίας μάς ταξιδεύει μακριά μέσα από χιονισμένα τοπία, υπέρλαμπρα έλατα και χαρούμενα αστεία με χρώμα Χριστουγέννων. Εμείς επιλέξαμε μερικές δωρεάν εφαρμογές (για iOS και Android) και σας τις παρουσιάζουμε.

Χριστουγεννιάτικες επιθυμίες

Σε απευθείας σύνδεση με τον Αϊ-Βασίλη μπορούν να είναι οι μικροί θαυμαστές του με τη βοήθεια μιας εφαρμογής για επικοινωνίες… υψηλού επιπέδου. Το All I Want From Santa δίνει την ευκαιρία σε κάθε παιδί να δημιουργεί τον δικό του λογαριασμό όπου μπορεί να κατατάσσει τη λίστα των ευχών του βάσει αυτών που επιθυμεί περισσότερο να πραγματοποιηθούν.
Λειτουργικό: iOS / Android

Θυμωμένα… τσίου

Τα Angry Birds επιστρέφουν και αυτή τη φορά φοράνε τα γιορτινά τους μέσα από το Angry Birds Seasons. Τα πουλάκια και τα πράσινα γουρουνάκια ξεχύνονται σε νέες περιπέτειες στον παγωμένο Βορρά και υπό το φως του Βορείου Σέλαος.

Λειτουργικό: iOS / Android
Let it snow…
Τις πιο όμορφες χιονονιφάδες στην οθόνη του κινητού κλείνει η εφαρμογή Let it Snow επιτρέποντας στον χρήστη να παρέμβει τόσο στον ρυθμό της χιονόπτωσης όσο και στο σχήμα των χιονονιφάδων. Αγγίζοντας το δάχτυλό του στην οθόνη ο κάτοχος της εφαρμογής μοιράζει χιονονιφάδες που «χορεύουν» αργά πέφτοντας στο έδαφος.
Λειτουργικό: iOS

Ευχετήριες κάρτες

Με το Christmas Greetings ο καθένας μπορεί εύκολα, γρήγορα και διασκεδαστικά να δημιουργήσει μια μοναδική χριστουγεννιάτικη κάρτα με παραλήπτες τα αγαπημένα του πρόσωπα. Μέσα από εύκολα βήματα, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να φτιάξει τις προσωπικές του κάρτες προσθέτοντας έτοιμα στολίδια ή σχεδιάζοντάς τες από το μηδέν. Στη συνέχεια μπορεί να τις αποστείλει μέσω Facebook ή email.
Λειτουργικό: Android
iFinger
Για εκείνους που τα δύο χέρια δεν είναι αρκετά όταν πρόκειται για το τύλιγμα δώρων, τη λύση θα μπορούσε να δώσει μια έξυπνη εφαρμογή που σε ρόλο «δακτύλου» έρχεται να σώσει την κατάσταση. Το iFinger υπολογίζει το μέγεθος του χαρτιού περιτυλίγματος που χρειάζεται για το κάθε δώρο και κρατά το χαρτί στη θέση του μέχρι ο χρήστης να κόψει ανενόχλητος το σελοτέιπ για να το κολλήσει.
Λειτουργικό: iOS

Το χωριό του Αϊ-Βασίλη

Ποιος είπε ότι μια βόλτα ως το παραμυθένιο χωριό του Αϊ-Βασίλη είναι… «περίπατος»; Οσοι κατεβάσουν το Santa’s Village θα καταλάβουν ότι για να γίνει κανείς έμπιστος βοηθός του καλόκαρδου παππούλη, θα πρέπει να χτίσει σπίτια για τα ξωτικά, να φτιάξει εργοστάσια παιχνιδιών, να κατασκευάσει πάρα πολλά παιχνίδια και να μάθει στους ταράνδους να πετούν.
Λειτουργικό: iOS
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Σνούπι
Στολίστε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο με την πολύτιμη βοήθεια του Τσάρλι Μπράουν, του Σνούπι και όλης της παρέας των Πίνατς, απολαμβάνοντας παράλληλα τα εντυπωσιακά γραφικά του κλασικού κόμικ. Μέσα από την εφαρμογή A Charlie Brown Christmas Tree ο χρήστης μπορεί να φτιάξει τη χριστουγεννιάτικη εικονογράφηση που επιθυμεί, να προσθέσει τη φωτογραφία του και να τη μοιραστεί με τους φίλους του στο Facebook.
Λειτουργικό: iOS

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ