Το αδιαχώρητο επικρατεί από το πρωί στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων όπου πραγματοποιείται το Χριστουγεννιάτικο Bazaar του ΒΗΜΑ FM 99,5.

Από τις 11.00 έως και αυτή την ώρα, υπολογίζεται ότι 15.000 άτομα έχουν περάσει από την αίθουσα «Νίκος Γκάτσος» για να αγοράσουν με ένα ευρώ βιβλία από τις πλούσιες εκδόσεις των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα».

Στην ουρά περιμένουν υπομονετικά άλλα 1.500 άτομα ενώ περίπου 500 βρίσκονται μέσα στην αίθουσα και επιλέγουν βιβλία από το Χριστουγεννιάτικο Bazaar.

Από την Πέμπτη έως και εχθές το βράδυ, περίπου 15.000 άτομα είχαν επισκεφθεί το παζάρι βιβλίου του ΒΗΜΑ FM 99,5 και είχαν συγκεντρωθεί 70.000 ευρώ για το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων.

Είναι τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον για το bazaar που έχουν έρθει πούλμαν με κόσμο από την Καβάλα και την Κόρινθο.

Πιστός στο σύνθημα «1 βιβλίο –1 ευρώ –1 καλό» ο ΒΗΜΑ FM θα περιμένει μέχρι και το βράδυ της Κυριακής16 του μηνός τους φίλους και ακροατές του να αγοράσουν περισσότερα από 200.000 βιβλία προσφέροντας παράλληλα οικονομική στήριξη στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης. Στο κάλεσμά του ο γενικός διευθυντής του ραδιοσταθμού, κ. Βασίλης Χιώτης τόνισε ότι «Με αυτό το ελάχιστο τίμημα, καλούμε αυτές τις γιορτινές ημέρες όλους τους Αθηναίους να έρθουν και να αποκτήσουν ένα βιβλίο προσφέροντας ένα ευρώ σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη».
Για μια πρωτοβουλία που σκοπό έχει να «αγκαλιάσει ακόμα περισσότερους συνανθρώπους μας στον καιρό της κρίσης» έκανε λόγο ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας ότι πρέπει να μετατρέψουμε τη φιλανθρωπία σε ουσιαστική κοινωνική αλληλεγγύη.
«Η δυστυχία σήμερα περισσεύει και η αλληλεγγύη δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι ένας μηχανισμός άμυνας της κοινωνίας μας που βρίσκεται σε αποσύνθεση» ανέφερε ο γνωστός ηθοποιός Στέλιος Μάινας, στηρίζοντας με την παρουσία του τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν οι δηλώσεις του αγαπημένου μουσικοσυνθέτη Διονύση Σαββόπουλου, ο οποίος σε μια αισιόδοξη αποστροφή του λόγου του έστειλε το μήνυμα ότι «όσο βέβαιο είναι ότι βρισκόμαστε σε αυτή την τραγωδία, άλλο τόσο σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή θα βγούμε».
Συγκινητική η ανταπόκριση των Αθηναίων από την πρώτη μέρα
Αν και η σημερινή ημέρα είναι εργάσιμη, η προσέλευση του κόσμου από το πρωί ήταν εντυπωσιακή. Άνθρωποι κάθε ηλικίας έδωσαν το «παρών», αναζητώντας ανάμεσα σε πάγκους γεμάτους βιβλία, εκείνα που όχι μόνο θα εμπλουτίσουν τη βιβλιοθήκη τους, αλλά και τα καλύτερα δώρα για τους αγαπημένους τους. «Ήρθα σήμερα, θα έρθω κι αύριο και θα φέρω τα παιδιά και τους φίλους μου μαζί, για να διαλέξουν κι εκείνοι τα βιβλία που τους αρέσουν» είπε στο Βήμα ο κ. Δημήτρης Κοντοπίδης, πολιτικός μηχανικός.

Ο πιο πιστός ίσως, φίλος των φιλανθρωπικών Bazaar του ΒΗΜΑ FM, ο κ. Γιώργος Μάλλιαρης, ιδιωτικός υπάλληλος και παλιός πρωταθλητής του Μαραθώνιου δρόμου, έφτασε κι αυτά τα Χριστούγεννα στο χώρο της εκδήλωσης με διάθεση να αποκτήσει όσα περισσότερα βιβλία μπορεί, βοηθώντας έτσι εκείνους που έχουν ανάγκη. Όλοι οι εθελοντές κι εργαζόμενοι του σταθμού, που τον αναγνώρισαν από πέρυσι, ευχήθηκαν να σπάσει το δικό του ρεκόρ, το οποίο αριθμεί τον εντυπωσιακό αριθμό των 230 βιβλίων.

Ανάμεσα στους επισκέπτες και πολλοί νέοι άνθρωποι, φοιτητές από τις γύρω σχολές που έκαναν βόλτα με την παρέα τους κι επέλεξαν να έρθουν στο Bazaar Βιβλίου για να αποκτήσουν εκδόσεις που ίσως δεν είχαν τη δυνατότητα να αγοράσουν. Με τον σκοπό αυτό έφτασαν στην «Τεχνόπολις» και ολόκληρες οικογένειες, ώστε να διαλέξουν εκπαιδευτικά βιβλία που θα φανούν χρήσιμα στα παιδιά τους που πηγαίνουν στο σχολείο.
Πολλοί φίλοι μάλιστα, κάτοικοι του κέντρου έδειξαν ιδιαίτερη ικανοποίηση που αυτή η εκδήλωση γίνεται στην καρδιά της Αθήνας, σε ένα χώρο που οι Αθηναίοι έχουν αγαπήσει και είναι εύκολα προσβάσιμος με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Έτσι, πολλοί έφευγαν από το Γκάζι με τα χέρια γεμάτα σακούλες, δίνοντας την υπόσχεση ότι θα επιστρέψουν στο Bazaar και τις επόμενες ημέρες.
ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ, ΓΚΑΖΙ: από τις 11 το πρωί έως τις 21.000