Η γυναίκα με τις πιο παχυλές αμοιβές στη μουσική βιομηχανία αυτό το χρόνο δεν είναι άλλη από τη Μπρίτνεϊ Σπίαρς. Η Αμερικανίδα ποπ σταρ και κριτής στο αμερικανικό τηλεοπτικό ριάλιτι «The X Factor» έγινε πλουσιότερη κατά 58 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια του 2012 σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Τα έσοδα της Μπρίτνεϊ Σπίαρς (που είναι λιγότερα από τα 64 εκατομμύρια δολάρια τα οποία έβγαλε το 2010) προέρχονται από την περιοδεία που σηματοδότησε τη μουσική της επιστροφή «Femme Fatale», το ομώνυμο άλμπουμ που ακολούθησε, την συνεργασία της με την εταιρεία Elizabeth Arden για τη δημιουργία νέου αρώματος καθώς και άλλες συμφωνίες.

Η δικηγόρος των μουσικών καλλιτεχνών, Λόρη Λάντιου, που βοήθησε την, 30χρονη σήμερα, Μπρίτνεϊ Σπίαρς στη διαπραγμάτευση για τον πρώτο της δίσκο όταν ήταν ακόμα έφηβη, προσπάθησε να εξηγήσει το γεγονός της επιτυχίας της παρά τις προσωπικές της πανωλεθρίες σε σχέση με την οικογένεια και τις σχέσεις της: «Η Μπρίτνεϊ έχει έναν μοναδικό ηλεκτρισμό τον οποίο εισπράττει το κοινό όταν έρχεται σε επαφή μαζί του…»

Η ξανθιά σταρ -που μετά από δύο αποτυχημένους γάμους, αναμένεται να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας με τον αγαπημένο της Τζέισον Τράγουικ- ξεπέρασε σε κέρδη για το 2012 μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής μεταξύ των οποίων οι Lady Gaga, Ριάνα, Μπιγιονσέ κ.α.

Στην δεύτερη θέση της λίστας φιγουράρει η Τέιλορ Σουίφτ με μόλις $1 εκατ. λιγότερα έσοδα, ενώ το top 5 της λίστας συμπληρώνουν οι Ριάνα ($54 εκατ.), Lady Gaga ($52 εκατ.) και Κέιτι Πέρι ($45 εκατ.).

Την δεκάδα των πιο υψηλά αμειβόμενων κυριών της μουσικής σκηνής ολοκληρώνουν οι Μπιγιονσέ, Αντέλ, Σαντέ, Μαντόνα και Σακίρα.