Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ τραγούδησε με τους Nirvana, ο Σπρίνγκστιν με τον Τζον Μπον Τζόβι, ενώ η Σούζαν Σαράντον με την Τσέλσι Κλίντον και τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο συγκέντρωναν τηλεφωνικά δωρεές: μια πλειάδα σταρ και προσωπικοτήτων ένωσαν την Τετάρτη τις δυνάμεις και τα ταλέντα τους στο Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν σε μια ιστορική εκδήλωση για τα θύματα του κυκλώνα Σάντι.

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν και το συγκρότημά του «E street band» άνοιξαν τη συναυλία που ονομάστηκε «12-12-12» με τα τραγούδια «Land of hope and dreams», «Wrecking Ball» και «My city in ruins».

Ο διάσημος τραγουδιστής αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο τελευταίο αυτό τραγούδι λέγοντας πως το έγραψε για το Ασμπουρι Παρκ στο Νιου Τζέρσι, «την πόλη που τον υιοθέτησε και υπέφερε από το πέρασμα του κυκλώνα».

Η συναυλία, την οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 13.000 θεατές, διήρκεσε πέντε ώρες και έκλεισε με τον πρώην Beatle Πολ ΜακΚάρτνεϊ και την Νταϊάν Κρολ στο πιάνο, αλλά και τα δύο μέλη των Nirvana που ζουν ακόμα -τους Ντέιβ Γκρολ και Κριστ Νοβοσέλικ- σε ένα τραγούδι που γράφτηκε ειδικά για τη συναυλία.

Λίγο νωρίτερα, ο Ρότζερ Γουότερς, πρώην μπασίστας των Pink Floyd, βρέθηκε στη σκηνή με τον Μικ Τζάγκερ, ο οποίος αστειεύτηκε: «Είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση ηλικιωμένων Βρετανών μουσικών στη σκηνή του Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν».

Όλοι βρέθηκαν επί σκηνής: ο Έρικ Κλάπτον, ο Μπίλι Τζόελ, η Αλίσια Κις, ο Κρις Μάρτιν σε ένα εκπληκτικό ντουέτο με τον Μάικλ Στάιπ των REM και ο ηθοποιός Ανταμ Σάντλερ που τραγούδησε με τον δικό του τρόπο την μπαλάντα του Λέοναρντ Κοέν «Hallelujah».

Στο τηλεφωνικό κέντρο για τις δωρεές πρόσφεραν τη βοήθειά τους η Γούπι Γκόλντμπεργκ, η Κρίστεν Στούαρτ, ο Μπίλι Κρίσταλ και πολλοί άλλοι.

Μέσα στην αίθουσα βρέθηκαν δίπλα-δίπλα, ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Νιου Τζέρσι Κρις Κρίστι και ο γείτονάς του κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο.

Η συναυλία μεταδόθηκε από 37 τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ, πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και μέσω Διαδικτύου.

Τα έσοδα θα δοθούν στην οργάνωση Robin Hood. «Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι προσέφεραν χρήματα, τα οποία θα διανεμηθούν μέσα σε ημέρες, εβδομάδες ή μήνες, αλλά όχι χρόνια» τόνισε ο διευθυντής της οργάνωσης Ντέιβιντ Σάλτζμαν.

Ο κυκλώνας Σάντι έπληξε τις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες στις 29 Οκτωβρίου προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 120 ανθρώπων και καταστρέφοντας εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις.

Επτά εβδομάδες αργότερα δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, θέρμανση και ζεστό νερό και πρέπει ακόμα να βρεθούν λύσεις για την μακροπρόθεσμη στέγαση χιλιάδων κατοίκων των παραλιακών περιοχών, οι οποίοι έμειναν άστεγοι.

Στις 7 Δεκεμβρίου, ο Λευκός Οίκος ζήτησε από το Κογκρέσο να εγκρίνει βοήθεια ύψους 60,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τις πολιτείες που επλήγησαν περισσότερο.