Oι iLiKETRAINS επισκέπτονται αυτήν την εβδομάδα για άλλη μια φορά την Ελλάδα. Την Παρασκευή θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη και το Σάββατο στην Αθήνα, τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη τους εμφάνιση μπροστά στο Αθηναϊκό κοινό, τότε που είχαν κυκλοφορήσει τον πρώτο τους δίσκο, «Εlegies for lessons learned» και είχαν καταπλήξει το μουσικό κόσμο. Αυτή τη φορά, με το πιο ηλεκτρονικό, το «The Swallows» στις αποσκευές τους, αναμένονται με το ίδιο ενδιαφέρον για να παρουσιάσουν στο ελληνικό κοινό τα δυνατά τραγούδια τους. Ο Dave Martin, τραγουδιστής και κιθαρίστας αυτής της post-rock μπάντας μιλά στο BHMagazino για το παρόν, το μέλλον της μπάντας και για το πώς ήταν η ευρωπαϊκή τους περιοδεία.

Που σας πετυχαίνουμε αυτή τη στιγμή; Κάνετε ακόμα περιοδεία; Είμαστε στο Λιντς. Γυρίσαμε από την περιοδεία πριν από δύο περίπου εβδομάδες και αυτές τις μέρες προσπαθούμε να συνηθίσουμε πάλι τον κανονικό κόσμο.
Πως είναι μια τυπική μέρα σε περιοδεία για τα μέλη των I Like Trains; Τον περισσότερο χρόνο μας, δυστυχώς, τον περνάμε μέσα σε ένα βαν, στο δρόμο. Ακούμε μουσική και διαρκώς φτιάχνουμε καινούρια παιχνίδια που δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα. Στις χώρες που παίζουμε, πάντα κάνουμε βόλτα στην πόλη και μας αρέσει να βλέπουμε τα ωραία μέρη που έχει καθεμία από αυτές -το δεύτερο πιο ευχάριστο πράγμα που τυχαίνει σε μια περιοδεία. Το πιο ευχάριστο είναι το γεγονός πως στο τέλος της ημέρας δίνουμε δυνατά shows που ικανοποιούν τον κόσμο.

Εχετε να μας πείτε κάποια καλή ιστορία από την περιοδεία σας;
Παραλίγο να χάσουμε το πρώτο live της ευρωπαϊκής περιοδείας μας, στο Παρίσι. Κολλήσαμε σε ένα φέρι μποτ μέσα σε καταιγίδα. Η θάλασσα ήταν πολύ άγρια και δεν μπορούσαμε να δέσουμε στο λιμάνι. Οι άλλες καλές ιστορίες που έχουμε είναι δύσκολο να ειπωθούν σε μια συνέντευξη!
Ποιο είναι το πιο ντροπιαστικό πράγμα που σας έχει συμβεί ενώ είστε πάνω στη σκηνή; Μια φορά ξέχασα τελείως ένα ολόκληρο τραγούδι. Η υπόλοιπη μπάντα δε μ’ αφήνει να ξεχάσω το συγκεκριμένο σκηνικό παρόλο που έχει περάσει τόσος καιρός!
Ποια είναι η ιστορία της μπάντας; Πως δημιουργήθηκαν οι I Like Trains; Με τα παιδιά πηγαίναμε μαζί σχολείο και είχαμε συστήσει μια πολύ κακή σχολική μπάντα. Όταν αποφοιτήσαμε και πήγαμε να σπουδάσουμε στο πανεπιστήμιο του Λιντς, αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα γκρουπ που να μην είναι τόσο κακό. Ο Simon σπούδαζε Μουσική Τεχνολογία ενώ ο Alistair κι εγώ όταν γνωριστήκαμε στο πανεπιστήμιο, γρήγορα γίναμε φίλοι. Δεν είναι καμιά σπουδαία ιστορία. Παρόλα αυτά είναι ωραίο να ξέρεις κάποιον πολύ καιρό γιατί αυτό κάνει καλύτερη τη μεταξύ σας χημεία.
Επισκεφθήκατε την Ελλάδα για συναυλία πριν λίγα χρόνια. Εχετε κάποια ανάμνηση από την επίσκεψη σας; Είχαμε έρθει άλλες τρεις φορές στην Ελλάδα, πριν από το live. Αυτό που μου έχει μείνει από τη χώρα σας, είναι το πόσο θερμοί είστε στο καλωσόρισμα. Επίσης σαν κοινό, το ελληνικό είναι από τα καλύτερα που έχουμε συναντήσει ποτέ. Είναι πολύ δεκτικό. Μας άρεσε πάρα πολύ η Αθήνα, έχει πολλά πράγματα για να εξερευνήσεις και τεράστια ιστορία πίσω της.
Ποια είναι η καλύτερη μπάντα στο Λιντς αυτή την περίοδο; Εμείς φυσικά (γέλια). Η αλήθεια είναι πως συνεργαζόμαστε με την σκηνή του Λιντς, βγαίνει πολύ καλή μουσική από την περιοχή μας και δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα άλλες πόλεις όπως είναι το Μάντσεστερ ή το Λίβερπουλ. Κάποια από τα καλύτερα γκρουπ είναι οι Department M, οι Post War Glamour Girls και οι Stalking Horse.
Τι σκέφτεστε για το μέλλον; Θα κάνουμε κάποιες εμφανίσεις τον επόμενο χρόνο και θα κυκλοφορήσουμε κάποια singles από τον τελευταίο μας δίσκο, «The Swallows». Μετά από αυτό, λογικά, θα ξαναμπούμε στο στούντιο και θα δουλέψουμε πάνω σε καινούριο υλικό.
Θεσσαλονίκη – Παρασκευή 14 Δεκέμβρη
I Like Trains + Psychedelic Trips to Death @ Eightball Club
Πόρτες: 21:00
Εισιτήρια: 18€
Σημεία Προπώλησης: Ticket House , Nephilim , Lotus
Αθήνα – Σάββατο 15 Δεκέμβρη
I Like Trains + Wonky Doll and The Echo @ Κύτταρο Club
Πόρτες: 21:15
Εισιτήρια: 17€ (προπώληση), 20€ ταμείο
Σημεία Προπώλησης: Darkcell (Θεμιστοκλέους 84), ticketarena.gr (+booking fee)