Με ένα διπλό πανελλήνιο ρεκόρ συνδύασε την πρεμιέρα του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης σε 25άρα πισίνα, που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη, ο Ανδρέας Βαζαίος, δικαιώνοντας την επιλογή να αγωνισθεί στο κορυφαίο κολυμβητικό ραντεβού του χειμώνα. Ο 18χρονος κολυμβητής του ΑΝΟ Αργυρούπολης κολυμπώντας στα προκριματικά των 100 μ. πεταλούδα σημείωσε χρόνο 52.05 που αποτελεί ρεκόρ ανδρών αλλά και εφήβων. Τα προηγούμενα ρεκόρ είχαν σημειωθεί στις 10 Δεκεμβρίου 2009, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που είχε γίνει στην ίδια πόλη, από τον Στέφανο Δημητριάδη στους άνδρες (52.48) και τον Φώτη Κολιόπουλο στους εφήβους (52.73).
Ο Βαζαίος δεν κατάφερε πάντως να πάρει την πρόκριση για τους απογευματινούς ημιτελικούς αφού τερμάτισε όγδοος στη 10η και τελευταία σειρά και κατετάγη 25ος μεταξύ των 90 αθλητών που πήραν μέρος στα προκριματικά του αγωνίσματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βαζαίος αγωνίζεται για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών ενώ όπως ο ίδιος είχε ξεκαθαρίσει πριν την έναρξη των αγώνων, στόχος του ήταν να πετύχει όσο το δυνατόν καλύτερες επιδόσεις σε χρόνους και να αποκτήσει εμπειρίες. Μάλιστα δεν έκρυβε το γεγονός ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να κερδίσει μια θέση σε ημιτελικό ή τελικό με δεδομένη τη συμμετοχή πολλών μεγάλων ονομάτων από Ευρώπη, Αμερική, Ιαπωνία και Αυστραλία. Ο νεαρός αθλητής θα αγωνιστεί στη συνέχεια στα 200 πεταλούδα αλλά και στα 100 μ. και 200 μ. μεικτή ατομική.
Αύριο, η μοναδική ελληνική συμμετοχή στους πρωινούς προκριματικούς (10.00) είναι του Κριστιάν Γκολομέεβ στα 50μ. ελεύθερο. Ο 19χρονος πρωταθλητής έχει την 32η επίδοση (μεταξύ 166 αθλητών που έχουν δηλωθεί) με 22.28 και θα κολυμπήσει στην 14η από τις 17 σειρές. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης συμμετέχει ακόμη και η Νόρα Δράκου.