Σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας απέκτησε η Καλλιθέα έναντι του Άρη, καθώς με δύο γκολ του Ντακόλ (19′, 58′) και ένα του Ντα Σίλβα στο 75′ επικράτησε 3-1 των «κιτρίνων» στην πρώτη αναμέτρηση της Γ’ φάσης της διοργάνωσης, που διεξήχθη στο «Ελ Πάσο». Ο Γιαννιώτας μείωσε για τους Θεσσαλονικείς στο 79′. Η ρεβάνς των δύο ομάδων θα διεξαχθεί στις 23/12 στο «Κλεάνθης Βικελίδης (20:00).

Μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς ήταν ο Βραζιλιάνος στράικερ της Καλλιθέας, ο οποίος με σουτ και κεφαλιά έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του και στο 75΄ ο Ντα Σίλβα ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0. Το γκολ που κράτησε «ζωντανό» τον Άρη ενόψει της ρεβάνς ήρθε στο 79΄, με το σουτ του Γιάννη Γιαννιώτας μέσα από την περιοχή.

Διαιτητής:Σελίμος (Λακωνίας)

Κίτρινες:Ντα Σίλβα, Αρβανίτης – Κοέλιο

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Νίκος Παντέλης):Μιχελής (71′ Κατσούλης), Ατματζίδης, Σταύρου (60′ Κατσικογιάννης), Φραγκής, Φαρινόλα, Ντα Σίλβα, Αρβανίτης, Χριστοφιλέας, Καλτσάς, Μουσταφίδης, Ντακόλ (83′ Μαρουκάκης).

ΑΡΗΣ (Λούκας Αλκαράθ):Διούδης, Τσουκάνης, Παπαζαχαρίας, Κοτσώνης, Ψυχογιός (60′ Καζναφέρης), Κοέλιο, Οικονομόπουλος, Σουνάς (69′ Γιαννιώτας), Καραγιάννης, Αγγελούδης, Κανούλας (60′ Τριανταφυλλάκος).

Βέροια-Θρασύβουλος 0-0

Στο άλλο ματς που άνοιξε την αυλαία της ημέρας, ο Θρασύβουλος απέσπασε ισοπαλία 0-0 στη Βέροια. Η ομάδα του Στάθη Σταθόπουλου κατάφερε να αντέξει στην πίεση των γηπεδούχων και να πάρει ένα σημαντικό αποτέλεσμα καθώς τις δυο ομάδες χωρίζει μια κατηγορία.

Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι στο 22΄ με τον Καλογέρη, ενώ ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης προσπάθησε να «ξυπνήσει» τους παίκτες του, ρίχνοντας στο ματς τους Ολαϊτάν και Καφέ στο δεύτερο 45λεπτο. Παρ’ όλα αυτά, η άμυνα του Θρασύβουλου άντεξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Η ρεβάνς θα γίνει σε μία εβδομάδα (20/12) στη Φυλή.

Διαιτητής: Ντίτσιος (Πρέβεζας)

Κίτρινες: Αμαραντίδης – Πάνος

ΒΕΡΟΙΑ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Καντιμοίρης, Αμαραντίδης, Τζημογιάννης, Μπάρμπας, Σνάουτσνερ, Καλογέρης, Γεωργέας (46΄ Καφές), Καλτσάς (46΄ Ολαϊτάν), Πέρεζ, Ιωάννου, Κόστλεϊ (74΄ Μπαργκάν).

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ (Στάθης Σταθόπουλος): Σταυριανός, Βασιλείου, Σύρος, Αρκουμάνης, Μπακάλης, Σκόνδρας (63΄ Μπέκα), Ανδρίκος, Γεωργιάδης (80΄ Παπανίκου), Πλαβούκος (86΄ Σκαμαντζούρας), Πάνος, Καλαμιώτης.

Λάρισα-Αστέρας Τρίπολης 0-0

Ο Αστέρας Τρίπολης, μολονότι αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο σε όλο το β’ ημίχρονο λόγω αποβολής του Καρντάσιο στο 44′, απέσπασε ισοπαλία 0-0 από τη Λάρισα στο «AEL FC Arena» στον πρώτο μεταξύ τους αγώνες για τους «32» του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ρεβάνς θα γίνει στις 22 Δεκεμβρίου στην Τρίπολη.

Η ΑΕΛ είχε τη μοναδική καλή φάση στο πρώτο 45λεπτο, όταν ο Τσιμπάμπα (36΄) βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Μπαντή αλλά αδράνησε. Κι ενώ το ημίχρονο πλησίαζε στο τέλος, οι ισορροπίες ανατράπηκαν. Ο Καρντάσιο αποβλήθηκε (αυστηρά) με δεύτερη κίτρινη κι έτσι οι γηπεδούχοι απέκτησαν πλεονέκτημα. Εχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Ζουρούδη, εντελώς μόνος μέσα στην περιοχή, να στέλνει τη μπάλα στον… ουρανό (63′). Πολύ μεγάλη ευκαιρία έχασε και Αστέρας όταν στο 77′ ο Σέρεμετ απέκρουσε διαδοχικά τα σουτ των Ράγιος, Ναβάρο κρατώντας το «μηδέν». Αμέσως μετά (80′) ο Ζοέλ Τσιμπάμπα με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ από την εστία του εξουδετερωμένου Μπαντή.

Διαιτητής:Λαμπρόπουλος (Ηλείας)

Κίτρινες:Σερεμέτ, Τσιμπάμπα – Καρντάσιο, Μπαρτολίνι, Κάστελς, Καλαντζής

Κόκκινη:Καρντάσιο (44′ δεύτερη κίτρινη)

ΛΑΡΙΣΑ (Μιχάλης Ζιώγας):Σερεμέτ, Σκούπρας, Ραπτάκης, Γιώτας, Δημόπουλος (67′ Καρανίκας), Νεμπεγλέρας, Πόνσε, Ζουρούδης, Δεινόπαπας (75′ Χασομέρης), Τσιμπάμπα, Φρανκού (62′ Ζεκίνια).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης):Μπαντής, Γιαλούσης, Μπαρτολίνι, Καστέλς, Φορμίκα, Αλβάρεζ, Καρντάσιο, Φραγκουλάκης (65′ Ναβάρο), Αλβάρο (46′ Ράγιος), Ντε Μπλάσις (82′ Εγκον), Καλαντζής.

Ολυμπ. Βόλου-Ατρόμητος 1-1

Με γκολ του Καραμάνου στο 78′ ο Ατρόμητος πήρε ισοπαλία 1-1 από τον Ολυμπιακό Βόλου στο Πανθεσσαλικό και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι Βολιώτες προηγήθηκαν με τον Γκότοβο στο 24′. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 22 Δεκεμβρίου στο Περιστέρι.

Ο αγώνας ήταν μέτριος χωρίς πολλές φάσεις με τους γηπεδούχους να πηγαίνουν με προβάδισμα στο αποδυτήρια χάρη σε τέρμα του Γκότοβου (24′) με κοντινή προβολή μετά από εκτέλεση φάουλ.

Ο Ατρόμητος όμως στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε την απόδοση και πίεσε για την ισοφάριση αφού ο Ολυμπιακός Βόλου είχε οπισθοχωρήσει δίνοντας χώρο στην ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Τελικά η ισοφάριση για τον Ατρόμητο ήρθε από σουτ του Καραμάνου στο 74′.

Διαιτητής:Λιαχούδης (Μακεδονίας)

Ολυμπιακός Βόλου (Σούλης Παπαδόπουλος):Γκίτκος, Καρράς, Κατσιαρός, Γόγολος, Γκότοβος, Τσιάτσιος, Μπολάτι (72′ Γουσούλης), Στογιάνοφ, Ανιέτε, Γιενγκά, Κόλεφ (70′ Γαλάνης).

Ατρόμητος (Ντούσαν Μπάγεβιτς):Ράντμαν, Νάστος, Γιαννούλης, Φυτανίδης, Ταβλαρίδης (38′ Λαζαρίδης), Μπέλιτς, Ιγκλέσιας, Μπάλας, Γκαρσία, Καραμάνος, Καλλέργης (46′ Επστάιν).