Την ομπρέλα της Ενωσης Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών (EOC) επιχειρεί να χρησιμοποιήσει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) κ. Σπύρος Καπράλος προκειμένου να προστατευτεί από την «καταιγίδα» της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) η οποία τον κατάγγειλε για παραβίαση των κανόνων ηθικής του ολυμπιακού κινήματος με αφορμή τη συμμετοχή σε σκάνδαλο μαύρης αγοράς εισιτηρίων για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου αλλά και για τη διαθεσιμότητά του να συμμετάσχει σε παράτυπες διαδικασίες πώλησης εισιτηρίων για τους επερχόμενους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Σότσι. Ο κ. Καπράλος ο οποίος σύμφωνα με τη ΔΟΕ πρέπει να τιμωρηθεί με επίπληξη και προειδοποίηση «ανταπάντησε» σήμερα μέσω του ψηφίσματος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ενωσης Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών της οποίας είναι μέλος.
Στην ανακοίνωσή της η EOC εκφράζει την ομόφωνη υποστήριξη των μελών της εκτελεστικής επιτροπής της «σε αυτούς οι οποίοι εμπλέκονται στο Πόρισμα της Επιτροπής Δεοντολογίας (σ.σ. πρόκειται για επιτροπή της ΔΟΕ). Συγκεκριμένα μάλιστα υπογράμμισαν ότι, τα στοιχεία πάνω στα οποία βασίσθηκε η Επιτροπή Δεοντολογίας για να διαμορφώσει το πόρισμά της, ουδέποτε τέθηκαν στη διάθεση των εμπλεκομένων, ούτε τέθηκαν στη διάθεση των Ολυμπιακών Επιτροπών τους». Σημειώνεται ότι στο σκάνδαλο της μαύρης αγορών εισιτηρίων εκτός από τον κ. Καπράλο, εμπλέκεται η υπεύθυνη μάρκετινγκ της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Νικόλ Αρβανιτοπούλου αλλά και παράγοντες των εθνικών ολυμπιακών επιτροπών της Λιθουανίας, της Σερβίας και της Μάλτας.
Επιπλέον η εκτελεστική επιτροπή της EOC «ζήτησε από τον Πρόεδρο των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών να κάνει διάβημα διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της ΔΟΕ και στον Πρόεδρο της Ενώσεως Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών που να αντικατοπτρίζει τις θέσεις των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και των μελών τους».
Σημειώνεται πάντως ότι η ΕΟΕ δεν δημοσιοποίησε ούτε την καταδικαστική για τον κ. Καπράλο απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ ούτε την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΔΟΕ. Στην απόφαση της Εκτελεστικής της ΔΟΕ σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι «αποδέχεται τις διαπιστώσεις της Επιτροπής Δεοντολογίας» και θεωρεί ότι οι εκπρόσωποι των τεσσάρων εθνικών ολυμπιακών επιτροπών «δυσφήμησαν το Ολυμπιακό κίνημα» και για τον λόγο αυτόν καλεί τις εν λόγω εθνικές ολυμπιακές επιτροπές «να πάρουν μέτρα με προειδοποιήσεις και επιπλήξεις. Αν δεν το κάνουν τότε η Εκτελεστική Επιτροπή θα προχωρήσει σε περαιτέρω μέτρα όπως ο αποκλεισμός από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων και τις Συνόδους».