Τις περισσότερες φορές οι πιο απλές λύσεις κρύβουν µέσα τους τις καλύτερες προτάσεις. Ενα πιάτο απλό όσο και πεντανόστιµο.

Υλικά (για 4 άτοµα)

  • 1 κοτόπουλο, κοµµένο σε µερίδες
  • 300 γρ. καρότα, µικρά
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, µε τη φλούδα τους
  • 1 κλωναράκι δενδρολίβανου
  • 1 κ.γ. σπόροι κύµινου
  • αλάτι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκοµµένο, για το σερβίρισµα (σε γλαστράκια στα σούπερ μάρκετ) αν δεν βρούμε χρησιμοποιούμε το πράσινο μέρος από ένα φρέσκο κρεμμυδάκι.

Εκτέλεση

  1. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200°C (στους 180°C στον αέρα). Σε ένα ταψί τοποθετούµε το κοτόπουλο και τα καρότα. Ραντίζουµε µε ελαιόλαδο. Προσθέτουµε το σκόρδο, το δενδρολίβανο, το κύµινο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουµε καλά.
  2. Προσθέτουµε 1 φλ. νερό. Σκεπάζουµε το ταψί µε αλουµινόχαρτο και ψήνουµε για περίπου 45 λεπτά, ώσπου να µαλακώσουν τα καρότα και να ψηθεί το κρέας, χωρίς να στεγνώσουν ή να καούν. Αφαιρούµε το αλουµινόχαρτο και ψήνουµε για 15 λεπτά επιπλέον, µέχρι να ροδίσουν.