Τη συνέχιση των καταλήψεων δημαρχείων και δημοτικών κτιρίων έως και την Πέμπτη αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Για τέταρτη συνεχή εβδομάδα, η έμφαση θα δοθεί στις καταλήψεις των Γραφείων Προσωπικού, προκειμένου να μην αποσταλούν διαπιστωτικές πράξεις για διαθεσιμότητα υπαλλήλων.

Ειδικά για την Πέμπτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκηρύξει διαδοχικές στάσεις εργασίας για το σύνολο των εργαζομένων στους δήμους, για την πρωινή βάρδια 12:00 – 15:00 και για την απογευματινή βάρδια 15:00 – 18:00.

Στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση εργαζομένων έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών.

Συγχρόνως, η ΠΟΕ-ΟΤΑ επαναλαμβάνει το κάλεσμά της προς το σύνολο των αιρετών στην Αυτοδιοίκηση να αποφασίσουν κοινές κινητοποιήσεις με τους εργαζομένους.

Στο Έκτακτο Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) ο πρόεδρός της τάχθηκε ευθέως κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας και πρότεινε την αναλυτική καταγραφή των αναγκών σε προσωπικό, στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, και στη συνέχεια τη δημοσιοποίηση και προκήρυξη των κενών θέσεων, ώστε να καλυφθούν άμεσα.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης απέστειλε ηλεκτρονική πλατφόρμα προς όλες τις διευθύνσεις προσωπικού, προκειμένου να καταθέσουν αιτήματα για την κάλυψη άμεσων λειτουργικών αναγκών.

Όπως αναφέρει η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου, «για την άμεση κάλυψη λειτουργικών αναγκών και για την ταχύτερη δυνατή αξιοποίηση υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, μετά την κατάργηση της θέσης τους, παρακαλούμε να μας αποστείλετε τα στοιχεία που ζητούνται αναφορικά με κάλυψη θέσεων διοικητικού προσωπικού ΔΕ κατηγορίας».