Η έλλειψη εξειδικευμένης γνώσης περί τα δημοσιονομικά, δεν μου επέτρεπε μέχρι σήμερα να κατανοήσω πλήρως τις αντιλήψεις των συντακτών των φορολογικών νόμων, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στις επιβαρύνσεις που οι πολίτες προξενούν στο κοινωνικό σύνολο. Για το κόστος αυτών, η φιλόστοργη Πολιτεία, απαιτεί από τους τελευταίους την αναλογική τους φορολογική υποχρέωση.

Έχουμε λοιπόν και λέμε: Ο άγαμος ή/και άτεκνος φορολογούμενος, επιβαρύνεται με το κόστος των σπουδών και της κοινωνικής προστασίας αυτών οι οποίοι, προφανώς από «απροσεξία» της στιγμής (κάτι σαν το «στιγμιαίο» αδίκημα…) «φορτώνουν» στο κράτος το αντίστοιχο κόστος για κάθε βλαστάρι τους. Άρα, η όποια έκπτωση φόρου για τους «γόνιμους», οφείλει πάραυτα να καταργηθεί. Το ενδεχόμενο να τους ζητηθούν και τα «ρέστα», έναντι της επιδότησης του παρελθόντος, ίσως να βρίσκεται στις προθέσεις των συμβούλων των εκάστοτε υπουργών.

Για τους ίδιους λόγους, ιδιαίτερες μέριμνες για τους κατοίκους παραμεθορίων περιοχών και μικρών νησιών, όπως μειωμένος Φ.Π.Α, πρόσθετη χαμηλή φορολογική κλίμακα κ.τ.λ. επίσης πρέπει να εκλείψουν, εντασσόμενες στο πνεύμα της «ισότητας» των πολιτών, ως το Σύνταγμα επιτάσσει.

Ποιος σας υποχρεώνει να μένετε π.χ. στην Τήλο ή στους Οθωνούς; Δεν σας αρκεί που αναπνέετε καθαρό αέρα; Θέλετε και extra οικονομική ενίσχυση; Σπεύδω να προσθέσω πως, ακόμη και η στρατιωτική θητεία πρέπει να κοστολογείται και να εισπράττεται μέσω των Δ.Ο.Υ. Δεν φθάνει που οι νεαροί πολίτες παραθερίζουν με έξοδα του κράτους σε ειδυλλιακά μέρη απανταχού της επικράτειας ή κάνουν «κρουαζιέρες» με όλα τα έξοδα πληρωμένα στα γαλανά νερά του Αιγαίου, πρέπει να είναι και δωρεάν; Ε

λπίζω να αντιλαμβάνεσθε πως, ό,τι γίνεται, είναι για το «καλό μας».Χρόνια τώρα διαμαρτυρόμαστε για τις αδικίες της Δημοκρατίας μας. Καιρός είναι πλέον να υποστούμε την αποκατάστασή τους.

Συνεχίστε λοιπόν αγαπητοί κ.κ. Σύμβουλοι. Μόνο που, για την ιστορία, θα θέλαμε και τα στοιχεία σας….