2-30 Δεκεμβρίου
Εκπαιδευτικές Κυριακές Δεκεμβρίου
«ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ», ΠΕΙΡΑΙΩΣ 254, ΤΑΥΡΟΣ
Αρχίζοντας από σήμερα, μια νέα σειρά κυριακάτικων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά του Δημοτικού ξεκινά στον «Ελληνικό Κόσμο», με ώρες προσέλευσης 10.00 και 12.00 και διάρκεια 90 λεπτά. Το πρώτο σημερινό θέμα είναι «Γνώρισέ μας, βοήθησέ μας!» και βοηθά τα παιδιά 5-7 ετών να ανακαλύψουν τα απειλούμενα είδη ζώων στην Ελλάδα. Το δεύτερο θέμα είναι το «Αρχιμήδης, Ντα Βίντσι: δύο εφευρέτες, πολλά κοινά!» και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8-12 ετών. Την επόμενη Κυριακή 9 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί «Εργαστήρι μουσικών οργάνων», στις 16 Δεκεμβρίου θα μάθουν «Των μαγισσών τα μυστικά!», στις 23 «Ζητούνται βοηθοί για τον Αϊ-Βασίλη» και στις 30 Δεκεμβρίου «Αδειος ο δίσκος με τα γλυκά… Ποιος να φταίει για όλα αυτά;» –όλα για παιδιά ηλικίας 5 ως 12 ετών. Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 212 2540.444 και http://sundays.hellenic-cosmos.gr/, ενώ για δήλωση συμμετοχής: 212 2540.600.
4 Δεκεμβρίου
Συνταγή επιτυχίας ο καλός σχεδιασμός
ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ – ΑΙΘ. ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ 100, ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
Την Τρίτη, στις 09.00 το πρωί, ξεκινά το συνέδριο με θέμα «Good Design = Good Business» που διοργανώνει –με καθυστέρηση ενός… αιώνα για την Ελλάδα –ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Προστασία των Κοινοτικών Σχεδίων (OHIM). Σκοπός είναι η ενημέρωση και η ενθάρρυνση τόσο των σχεδιαστών όσο και των επιχειρήσεων για δημιουργία και χρήση βιομηχανικών σχεδίων στοχεύοντας στη γενικότερη ανάπτυξη και προώθηση του design στην Ελλάδα. Στο συνέδριο θα μιλήσουν σημαντικά στελέχη και δημιουργοί από τον χώρο του design στην Ελλάδα αλλά και από χώρες όπως η Δανία και η Γαλλία, οι οποίες έχουν σημαντική διαδρομή και παράδοση στον συγκεκριμένο τομέα. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: http://www.obi.gr, τηλ. 210 6183.541 και 210 6183.618. Είσοδος ελεύθερη.
5 Δεκεμβρίου
Ο Nανόπουλος ερμηνεύει τον Higgs
ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΜΑΣΣΑΛΙΑΣ 22, ΑΘΗΝΑ
Ακρως ενδιαφέρουσα προδιαγράφεται η διάλεξη του ακαδημαϊκού και διακεκριμένου καθηγητή του Πανεπιστημίου του Τέξας Δημήτρη Νανόπουλου με τίτλο «Ο θαυμαστός κόσμος του Higgs: Από πού προέρχεται η μάζα» την Τετάρτη και ώρα 19.00. H εκδήλωση διοργανώνεται από την Ενωση Αποφοίτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ενωση. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 3680.900. Είσοδος ελεύθερη.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ