Τη βοήθεια της Διεθνούς Ομοσπονδίας Βόλεϊ (FIVB) στο σχέδιο ανάπτυξης του ελληνικού βόλεϊ υποσχέθηκε ο πρόεδρός της κ. Αρι Γκράσα σε συνάντηση που είχε σήμερα στη Λωζάννη με τον πρόεδρο της ελληνικής ομοσπονδίας βόλεϊ κ. Αχιλλέα Μαυρομμάτη, ο οποίος συμμετέχει στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της FIVB. Ο κ. Μαυρομμάτης παρουσίασε τον σχεδιασμό της ΕΟΠΕ για την ανάπτυξη του ελληνικού βόλεϊ και την προσπάθεια της ελληνικής ομοσπονδίας, παρά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα, να κρατήσει όρθιο το άθλημα.
Ο κ. Γκράσα που είναι γνώστης της ιστορίας και της διαδρομής του ελληνικού βόλεϊ αφού τόνισε ότι «θέλει να ξαναδεί το ελληνικό βόλεϊ να ανεβαίνει σε υψηλό επίπεδο όπως στο παρελθόν» αναφέρθηκε στους τρόπους με τους οποίους μπορεί να συνδράμει η FIVB στην προσπάθεια της ελληνικής ομοσπονδίας. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη δυνατότητα να υπάρξει οικονομική ενίσχυση στην ΕΟΠΕ για το αναπτυξιακό πρόγραμμά της. Επιπλέον υποσχέθηκε βοήθεια με υλικό αλλά και με τεχνογνωσία σε θέματα ανάπτυξης. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΟΠΕ «στη συζήτηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα αναλύθηκαν και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί η FIVB να συνδράμει από την πλευρά της στην προσπάθεια αυτή, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί από την Ελληνική Ομοσπονδία».

Σύμφωνα με πληροφορίες το επόμενο διάστημα, πιθανότατα μετά από δύο μήνες, θα υπάρξει νέα συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών ώστε να υπάρξει περαιτέρω εξειδίκευση στο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα.