«Οπλισμένος» με το ισχυρό κίνητρο της πρόκρισης στοTop16 της Ευρωλίγκας ο μπασκετικός Παναθηναϊκός υποδέχεται την Κυπελλούχο Σλοβενίας Ολύμπια Λιουμπλιάνας στο ΟΑΚΑ (Πέμπτη 29/11, 21.00,Nova2) για την 8ηαγωνιστική της διοργάνωσης, έχοντας και το… χρονικό πλεονέκτημα έναντι της ιταλικής Καντού, η οποία την ίδια μέρα (αλλά στις 17.30) αντιμετωπίζει τη ρωσική Χίμκι στη Μόσχα και αν ηττηθεί θα αποχαιρετήσει τη διοργάνωση, ενώ οι Πράσινοι θα συνεχίσουν να πορεύονται στον ευρωπαϊκό δρόμο τους.

«Είναι ακόμη ένα πραγματικά σημαντικό παιχνίδι για εμάς, από τη στιγμή που η Ολίμπια είναι μια ομάδα που μάχεται μέχρι το τέλος σε κάθε ματς. Έχει το δικό της στυλ παιχνιδιού και πρέπει να προσέξουμε, ώστε να μην την αφήσουμε να βρει ρυθμό. Ένας ακόμη λόγος που κάνει τον αγώνα ιδιαίτερο για εμάς είναι το ότι αν νικήσουμε, περνάμε στον επόμενο γύρο. Το να φτάσουμε στοTop16 ήταν ο στόχος μας από την πρώτη μέρα. Θέλουμε να προχωρήσουμε στην Ευρωλίγκα», δήλωσε ο προπονητής του Τριφυλλιού κ.Αργύρης Πεδουλάκηςγια να συμπληρώσει:

«Ακόμη μία φορά πρέπει να κάνουμε το καλύτερο, επειδή θα λείπουν κάποιοι παίκτες εξαιτίας τραυματισμών σε αυτή την αναμέτρηση. Όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε πιο σκληρά έτσι ώστε να καλύψουμε τις απουσίες. Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση, κατά την οποία κερδίζουμε εμπειρία και πιστεύουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι».

Ο 48χρονος τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματίαΣοφοκλή Σχορτσανίτη(αιμάτωμα στο πέλμα) και τον ασθενήΓάιο Σκορδίλη(γαστρεντερικό πρόβλημα), αλλά σε ακόμη ένα παιχνίδι θα χρησιμοποιήσει τον φιλότιμο ΑμερικανόΧίλτον Αρμστρονγκκαι ευελπιστεί ότι θα είναι έτοιμος ο έτερος ΑμερικανόςΑντι Πάνκο. Οσο για τον βασικό αγωνιστικό στόχο των Πρασίνων; Να περιορίσουν τα 17,1 λάθη που κάνουν κατά μέσον όρο κατέχοντας το ρεκόρ μεταξύ των 24 ομάδων της Ευρωλίγκας.

Το πρόγραμμα του Α’ Ομίλου:

Πέμπτη 29/11: Χίμκι Μόσχας – Καντού (17.30), ΠΑΟ – Ολύμπια Λ. (21.00).Παρασκευή 30/11: Ρεάλ Μαδρίτης – Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (21.45).

Η Βαθμολογία: Ρεάλ Μαδρίτης 12 β., Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, Παναθηναϊκός, Χίμκι Μόσχας 11 β., Ολύμπια Λ., Καντού 9 β..

«Γιορτάστε μαζί μας»

Εν τω μεταξύ, το τμήμα μάρκετινγκ της ΚΑΕ Παναθηναϊκός είχε μια πρωτότυπη ιδέα στην προσπάθεια προσέλκυσης περισσότερων οπαδών, μιας και το όνομα της Ολύμπια Λιουμπλιάνας (στον πρώτο γύρο οι Πράσινοι είχαν νικήσει άνετα με 85-67 στη «Στόζιτσε Αρένα») δεν θα μπορούσε να αποτελεί ισχυρό δέλεαρ. Οποιος, λοιπόν, οπαδός γιορτάζει την Πέμπτη 29/11 τα γενέθλιά του, δικαιούται να φέρει στο γήπεδο δωρεάν και έναν (ή μια) φίλο (-η) του. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

«Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για την αναμέτρηση με την Ολίμπια Λουμπλιάνα. Αν εσείς ετοιμάζεστε να γιορτάσετε τα γενέθλιά σας, μπορείτε να τα… συνδυάσετε. Η επίσημη σελίδα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στο facebook σας κάνει και το δώρο σας: Όσοι έχετε γενέθλια την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, μπορείτε να φέρετε ένα φίλο σας ή μία φίλη σας δωρεάν στο γήπεδο για να παρακολουθήσετε μαζί τον αγώνα Παναθηναϊκός- Ολίμπια Λουμπλιάνα (21.00).

Μείνετε… συνδεδεμένοι στοwww.facebook.com/paobcgr. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να σχολιάσετε γράφοντας έχω γενέθλια, το ονοματεπώνυμό σας και ένα e-mail επικοινωνίας με εσάς στο σχετικό post που θα γίνει μέσα στην εβδομάδα και ως την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στις 12.00, για να κερδίσετε το εισιτήριο για τον φίλο ή τη φίλη σας… Συνδεθείτε με το facebook και σας περιμένουμε στο κλειστό γυμναστήριο του ΟΑΚΑ με τις καλύτερες ευχές!».