• Αναζήτηση
 • Αδελφοποίηση της Σπαρτάκ Μόσχας με τον Σπάρτακο Κομοτηνής

  Ο Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων Κομοτηνής, μια μικρή ποδοσφαιρική ομάδα η οποία ιδρύθηκε το 1977 και αγωνίζεται στην Α΄ ερασιτεχνική κατηγορία του νομού Ροδόπης, είναι εδώ και μερικές εβδομάδες αδελφοποιημένος με τον κορυφαία σύλλογο της Ρωσίας, την Σπαρτάκ Μόσχας. Η είδηση της συνεργασίας των δύο συλλόγων που φέρουν το όνομα του Σπάρτακου ο οποίος γεννήθηκε στη Θράκη και ηγήθηκε της μεγάλης εξέγερσης των δούλων εναντίον των Ρωμαίων (73 – 71 π.Χ.) δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Σπαρτάκ Μόσχας.

  Ο Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων Κομοτηνής, μια μικρή ποδοσφαιρική ομάδα η οποία ιδρύθηκε το 1977 και αγωνίζεται στην Α΄ ερασιτεχνική κατηγορία του νομού Ροδόπης, είναι εδώ και μερικές εβδομάδες αδελφοποιημένος με τον κορυφαία σύλλογο της Ρωσίας, την Σπαρτάκ Μόσχας. Η είδηση της συνεργασίας των δύο συλλόγων που φέρουν το όνομα του Σπάρτακου ο οποίος γεννήθηκε στη Θράκη και ηγήθηκε της μεγάλης εξέγερσης των δούλων εναντίον των Ρωμαίων (73 – 71 π.Χ.) δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Σπαρτάκ Μόσχας.
  «Εάν ζούσε ο ιδρυτής και Πατριάρχης της Σπαρτάκ Νικολάι Πέτροβιτς Στάροστιν και μάθαινε ότι υπογράψαμε αυτή τη συμφωνία θα ήταν ευτυχισμένος. Πολλώ δε μάλλον που η σημαία του συλλόγου θα κυματίζει στο εξής στη γη της Ελλάδας, στη Θράκη όπου γεννήθηκε ο Σπάρτακος, προς τιμήν του οποίου ονομάστηκε ο σύλλογός μας» αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση.
  Το κείμενο με το οποίο η Σπαρτάκ Μόσχας ανακοίνωσε τη συνεργασία της ακαδημίας της με τον Σπάρτακο Αγίων Θεοδώρων Ροδόπης, είναι το ακόλουθο:
  «Ο Σπάρτακος, ποδοσφαιρική ομάδα στην πόλη Κομοτηνή η οποία βρίσκεται στο βόρειο μέρος της Ελλάδας, ιδρύθηκε το 1977. Ο σύλλογος φέρει αυτή την ονομασία επειδή εδρεύει στη Θράκη, πατρίδα του θρυλικού επαναστάτη Σπάρτακου. Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι οι δύο ομάδες δεν έχουν μόνο το ίδιο όνομα. Η ελληνική ομάδα εκπροσωπεί τον Αγιο Θεόδωρο, ενώ η δική μας ακαδημία φέρει το όνομα του αγαπημένου ποδοσφαιριστή των εκατομμυρίων οπαδών της Φιόντορ (Θεόδωρος) Τσερενκόφ.

  Οι φίλοι μας από την Ελλάδα παρακολούθησαν τον αγώνα της Σπαρτάκ με την Μπενφίκα για το Τσάμπιονς Λιγκ και επισκέφθηκαν την ακαδημία του συλλόγου όπου συζήτησαν με τον πρόεδρό της Σεργκέι Ραντιόνοφ και τον διευθυντή της Βαλεντίν Κλίμκο της δυνατότητες συνεργασίας. Επίσης είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν αγώνες των ακαδημιών μας για το πρωτάθλημα Μόσχας.
  Αποτέλεσμα αυτής της επίσκεψης ήταν η συμφωνία να προχωρήσουμε μαζί. Σε επόμενη φάση θα υπογραφεί στην Ελλάδα σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ της Σπαρτάκ και του Σπάρτακου».
  Ο πρόεδρος των ακαδημιών του Σπάρτακου κ. Πέτρος Δεληγκιόζης ο οποίος εκπροσώπησε την ελληνική ομάδα στη Μόσχα, σε δήλωσή του η οποία επίσης φιλοξενείται στην ιστοσελίδα της Σπαρτάκ υπογράμμισε: «Η ομάδα μας με τη Σπαρτάκ έχουν το ίδιο όνομα και τα ίδια χρώματα. Το επίπεδο της δικής σας ακαδημίας είναι πολύ μεγαλύτερο και ως εκ τούτου πιστεύουμε ότι η συνεργασία θα μας βοηθήσει να πάμε μπροστά. Είμαι βέβαιος ότι θα μάθουμε πολλά στον τομέα της προετοιμασίας των νέων παικτών και τα προγράμματα εκπαίδευσής τους. Είμαι ευτυχισμένος που ο δικός μας μικρός σύλλογος συνεργάζεται με μια μεγάλη ομάδα όπως η Σπαρτάκ Μόσχας».

  Ο κ. Σεργκέι Ραντιόνοφ έδωσε στον κ. Δεληγκιόζη τη σημαία της Σπαρτάκ προκειμένου να αναρτηθεί στο γήπεδο του συλλόγου στον Αγιο Θεόδωρο και να συμβολίζει τη φιλία των δύο ομάδων.
  Αθλητισμός
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Μπροστά στον καθρέφτη Εκρυψα το πρόσωπό μου πίσω από το χειροποίητο, τούλινο πέπλο με τα μικρά διαμάντια και την κοραλλένια καρφίτσα, πολύτιμο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk