Επειδή έγινα παραλήπτης καταιγιστικών «πυρών» από οικογένειες πολυτέκνων. Με καμιά διακοσαριά μηνύματα που όλα μαζί φώναζαν με όλη την δύναμη των σωθικών τους «Βοήθειαααα»! Και επειδή αυτή η βοήθεια χωράει μπόλικη κουβέντα, προχωράω στο παρασύνθημα.

Συνοπτικά: Το πρόβλημα τους ταιριάζει γάντι με το γενικότερο που αφορά στις πολυπληθείς ομάδες των σκληρά εργαζόμενων Ελλήνων μαζί με το άλλο, των ανύπαρκτων ελεγκτικών μηχανισμών. Που πάει να πει: Ποιος αυτός ο συγκεκριμένος πολύτεκνος. Δηλαδή έχει περιουσία; Δεν παίρνει μία. Δεν έχει δεκάρα τσακιστή; Τότε μηνιαίως να εισπράττει χίλια euros. Ισως και περισσότερα. Απλό!

Το λέω αυτό επειδή γνωρίζω πολύ καλά, εκ του σύνεγγυς δηλαδή, περιπτώσεις ατόμων που η περιουσία τους ζυγίζει όσο δέκα παιδιά μαζί. Κι όμως, ακόμα και μέσα στην κατηφορική πορεία της Οικονομίας όπου οι φτωχοί κατρακύλαγαν στα τάρταρα της αφαγίας, αυτοί οι ζάπλουτοι τσεπώνανε τα ωφελήματα των πολυτέκνων. Ρε αθεόφοβε, του έλεγα, τι ανάγκη έχεις εσύ από τις πενταροδεκάρες του δημόσιου κορβανά; Μα τι λες τώρα. Αφού μου τα δίνουν χαζός είμαι να μην τα πάρω; Ετσι τα παίρνανε και έτσι μ’ αυτά εξασφαλίζανε δωρεάν τις οδοντογλυφίδες τους για να καθαρίζουν τις οδοντοστοιχίες τους από τα κοψίδια και τους αστακούς.

Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα και με τις επερχόμενες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Καλοί και κακοί στο ίδιο τσουβάλι. Επίορκοι, ανεπρόκοποι, άχρηστοι και ακατάλληλοι στην ίδια ζυγαριά με τους φιλότιμους, τους χρήσιμους και τους απαραίτητους. Το ίδιο ακριβώς και με το οριζόντιο κούρεμα. Αγκαλιά ο νόμιμος με τον φοροφυγά. Το ίδιο και με την φαρμακευτική δαπάνη. Το ίδιο και στην Παιδεία. Το ίδιο και στην προς πώληση κρατική περιουσία. Ολοι μαζί.

Κερδοφόρες κρατικές επιχειρήσεις που έγιναν και μεγάλωσαν με το υστέρημα του φορολογούμενου πολίτη βγαίνουν τώρα στο σφυρί επειδή το κυβερνητικό σύστημα σαν οδοστρωτήρας ισοπέδωσε την ντόπια παραγωγή.

Θέλετε παραδείγματα; Να μόλις πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι δημοτικοί υπάλληλοι έπαιζαν στον τζόγο της εισπράξεις του Δήμου. Ποιοι είναι αυτοί; Μούγκα από την πλευρά των ελεγκτικών μηχανισμών. Ποιος είναι αυτός ο δήμαρχος που έχει προσλάβει 3. 500 κηπουρούς; Μούγκα κι εδώ.

Με απλά λόγια όλα αυτά τα εκατοντάδες, να μην πω χιλιάδες περιστατικά ανομίας, καταστρατήγησης κάθε λογικής και ισοπέδωσης αγγέλων με διαβόλους, έχει να κάνει με το μπάχαλο της κρατικής μηχανής.Μπάχαλο βολικό. Γιατί έτσι εξυπηρετούνται τα «παιδιά» της κομματικής πελατείας. Μπάχαλο οργανωμένο. Για να λειτουργούν υπόγειοι δίαυλοι διαφθοράς και διαπλοκής. Ετσι πάπαλα από ελεγκτικούς μηχανισμούς, Ετσι πάπαλα από αξιολόγηση και αξιοκρατία. Ετσι οι ημέτεροι, καλυπτόμενοι από το μπάχαλο, ορμήσανε στην βούτα. Και έτσι μονίμως το θύμα-ο εργαζόμενος, ο φτωχός, ο πολύτεκνος και ο παραγωγικός- πληρώνει το όργιο μιας αφρικανικού τύπου κρατικής και κρατικοδίαιτης μαφίας.

Θ’ αλλάξει αυτό; Οχι! Και ξέρετε γιατί; Επειδή είναι εντελώς αδύνατον ο «δολοφόνος» να βάλει τον εαυτό του στο εδώλιο και να τον καταδικάσει σε «θάνατο». Αν δεν αλλάξει ριζικά το πολιτικό προσωπικό, η χώρα θα γκρεμίζεται χωρίς σωσμό. Αλλά και καθένας από όλους εμάς αν δεν αναλάβει τις όποιες ευθύνες του αναλογούν τότε όλοι μαζί στην σίγουρη καταστροφή!