Μια εξαιρετικά σπάνια ταινία για τη Θεσσαλονίκη όπως δεν την ξέρουμε, με τίτλο «Ο ιταλικός ναυτικός στόλος στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης», θα προβληθεί την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στις 19.30 μ.μ., στο μεγάλο Αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης» του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού.

Την εκδήλωση οργανώνει η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης-«Θεσσαλονίκη 2012» και την υποστήριξη του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού.

Την ταινία θα σχολιάσουν και θα υποστηρίξουν ιστορικά ο Σάββας Δεμερτζής, συλλέκτης χαρτών και συγγραφέας, η Ολγα Τραγανού-Δεληγιάννη, αρχιτέκτων ε.τ. ΥΠΠΟ, μέλος της ΔΕ του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης της ΕΛΛΕ, ο Νίκος Τσινίκας, καθηγητής Αρχιτεκτονικής, μέλος της Γ.Σ. του τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ, ενώ την προβολή της ταινίας θα συνοδεύσει με σύνθεσή του στο πιάνο ο μουσικός και συγγραφέας Σάκης Παπαδημητρίου.

Θα χαιρετήσουν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο πρόεδρος της ΔΕ του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης της ΕΛΛΕΤ Βασίλης Κονιόρδος και ο εκπρόσωπος της Ταινιοθήκης του Friuli της Ιταλίας Luca Giuliani