Η δεύτερη συνεχόμενη νίκη του Παναθηναϊκού σε διάστημα λίγων ημερών αλλά πολύ περισσότερο το ελκυστικό ποδόσφαιρο που απέδωσε απέναντι στον ΠΑΟΚ (2-0) την περασμένη Κυριακή και τη Μάριμπορ (1-0) το βράδυ της Πέμπτης (23/11) στο ΟΑΚΑ, αναπτέρωσαν το ηθικό των Πρασίνων που διαπιστώνουν ότι η αλλαγή προπονητή και η έλευση του κ. Χουάν Ραμόν Ρότσα λειτουργεί (επί του παρόντος) ευεργετικά για την ομάδα.

Παρ’ όλα αυτά, ο αργεντινός τεχνικός προσπαθεί να διατηρήσει χαμηλούς τόνους διότι γνωρίζει, αφενός ότι τα κακώς κείμενα που πρέπει να διορθωθούν στον ΠΑΟ είναι πολλά, αφετέρου ότι το προσεχές διάστημα υπάρχει ένα ιδιαίτερα βαρύ και δύσκολο πρόγραμμα. Οι Πράσινοι αντιμετωπίζουν την ερχόμενη Κυριακή (25/11, 17.15) τον Πλατανιά εκτός έδρας, ενώ την Πέμπτη (29/11) θα αναμετρηθούν με την Προοδευτική στο ΟΑΚΑ για το Κύπελλο Ελλάδας. Θα ακολουθήσει το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη την επόμενη Κυριακή (2/12), η κρίσιμη ευρωπαϊκή μάχη με την Τότεναμ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» την Πέμπτη (6/12) και το απόλυτο ελληνικό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ στις 9/12.

Οπως δήλωσε ωστόσο ο κ. Ρότσα μετά το νικηφόρο ματς επί της πρωταθλήτριας Σλοβενίας που επανέφερε τον Παναθηναϊκό σε τροχιά πρόκρισης στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ: «Η ομάδα δεν μπορεί να σταθεί στα προβλήματα. Θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε άμεσα και να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις».

Και η αλήθεια είναι ότι πέραν της αλλαγής κλίματος που θα υπάρχει στον Πλατανιά λόγω της έλευσης του νέου τεχνικού της ομάδας κ. Αγγελου Αναστασιάδη, ο κ. Ρότσα έχει να αντιμετωπίσει δύο σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα.

Ο γκανέζος μεσοεπιθετικός Κουίνσι υπέστη τράβηγμα και θα μείνει εκτός δράσης περίπου για δύο εβδομάδες, ενώ θα απουσιάσει και ο τιμωρημένος λόγω καρτών Βίκτορ Βιτόλο, ο οποίος μέχρι στιγμής είχε παίξει βασικός σε όλα τα ματς του Τριφυλλιού λόγω έλλειψης άλλου ποδοσφαιριστή με παρόμοιο στυλ (ο έτερος αμυντικός μέσος Χαμπίμπ Σο βρίσκεται στο τελικό στάδιο της επιστροφής του στην αγωνιστική δράση έπειτα από τέσσερις μήνες αποθεραπείας για μια θλάση). Επίσης αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, αλλά και των Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ και Αντρέ Πίντο, οι οποίο προέρχονται από τραυματισμό.

Η κόπωση των ποδοσφαιριστών ωστόσο είναι που προβληματίζει περισσότερο τον κ. Ρότσα, ο οποίος είναι πιθανόν να προβεί σε αλλαγές στην ενδεκάδα προκειμένου να φρεσκάρει το αρχικό σχήμα. Ο 20χρονος Τάσος Λαγός φέρεται ως ο επικρατέστερος για αντικαταστάτης του Βιτόλο, ενώ θέση διεκδικούν και οι Στέργος Μαρίνος, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος και Μπρούνο Φορναρόλι.

Τα αποτελέσματα των εκλογών της Παναθηναϊκής Συμμαχίας

Εν τω μεταξύ, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών της Παναθηναϊκής Συμμαχίας με τον εμπνευστή της κίνησης και πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Γιάννη Αλαφούζο να συγκεντρώνει τις περισσότερες ψήφους (656 από τους 1096 που ψήφισαν συνολικά). Ακολούθησαν οι κκ. Τάκης Οικονομόπουλος, Δημήτρης Γόντικας, Δημήτρης Βερβεσός, Αντώνης Αντωνιάδης, Βασίλης Κωνσταντίνου, Γιώργος Καρανάσος, Θανάσης Καϋμενάκης και Αλέξανδρος Ρισβάς, οι οποίοι θα αποτελέσουν το εννιαμελές διοικητικό συμβούλιο της Συμμαχίας, με αναπληρωματικά μέλη τους κκ. Χρήστο Παναγόπουλο και Γιάννη Ηρειώτη.