Το γεγονός ότι ο πρώην τεχνικός της Λίβερπουλ και της Ιντερ κ. Ράφα Μπενίτεθ που διαδέχεται τον κ. Ρομπέρτο ντι Ματέο στον πάγκο της πρωταθλήτριας Ευρώπης Τσέλσι έχει υπογράψει ως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου στους «Μπλε» του Λονδίνου, δείχνει ότι ο βαθύπλουτος ιδιοκτήτης των λονδρέζων κ. Ρομάν Αμπράμοβιτς εξακολουθεί να καταδιώκει τον πρώην τεχνικό της Μπαρτσελόνα κ. Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ο ρώσος ολιγάρχης κατέληξε στην απόλυση του Ντι Ματέο στις 04.00 τα χαράματα της Τετάρτης, λίγες ώρες μετά τη συντριβή των Μπλε (3-0) απ’ τη Γιουβέντους στο Τουρίνο. Ο ιταλός προπονητής έμεινε 262 ημέρες στον πάγκο της Τσέλσι οδηγώντας την πέρυσι ως υπηρεσιακός στην κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας και του Τσάμπιονς Λιγκ. «Το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ στο Μόναχο ήταν η κορυφαία στιγμή του συλλόγου και φυσικά και της ως τώρα καριέρας μου. Είναι μια μνήμη που θα με συνοδεύει για πάντα» είπε ο ιταλός τεχνικός που είχε διαδεχτεί τον κ. Αντρέ – Βίλας Μπόας.

Ο 52χρονος κ. Μπενίτεθ θα ξαναβρεί τον Φερνάντο Τόρες, τον οποίο είχε φέρει στην Αγγλία από την Ατλέτικο Μαδρίτης, ως προπονητής της Λίβερπουλ όπου εργάστηκε έξι χρόνια καιμε την οποία ο ισπανός τεχνικός είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ του 2005, ενώ δύο χρόνια αργότερα είχε οδηγήσει εκ νέου τους Κόκκινους στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, στον οποίο όμως ηττήθηκε από τη Μίλαν (1-2) στην Αθήνα.

Η διοίκηση της Τσέλσι είχε επανέλθει τις προηγούμενες ημέρες στο φλερτ της με τον κ. Γκουαρδιόλα, ωστόσο ο ισπανός τεχνικός που μένει με την οικογένειά του στο Μανχάταν των ΗΠΑ δεν αποδέχτηκε την πρόταση. «Δεν θα αποφασίσει ποιον σύλλογο θα προπονήσει, τουλάχιστον ως τον επόμενο Ιανουάριο ή Φεβρουάριο» είπε ο ατζέντης του Γκουαρδιόλα κ. Χοσέπ Μαρία Ορόμπιτγκ.

Οι οκτώ απολύσεις προπονητών επί Αμπράμοβιτς

Κλαούντιο Ρανιέρι (2000-2004)

Ζοζέ Μουρίνιο (2004-2007)

Αβρααμ Γκραντ (2007-2008)

Λουίς Φελίπε Σκολάρι (2008-2009)

Γκους Χίντινκ (2009)

Κάρλο Αντσελότι (2009-2011)

Αντρέ Βίλας – Μπόας (2011)

Ρομπέρτο ντι Ματέο (2011-12)