Ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας ζήτησε την παύση της αιματοχυσίας στο ανατολικό Κονγκό μεταξύ κυβέρνησης και των ανταρτών της ομάδας ‘ « Μ23» η οποία έχει καταλάβει την πόλη Goma και έχει στόχο να ρίξει τη κυβέρνηση. Ταυτόχρονα πίσω από την ομάδα βρίσκεται η Ρουάντα η οποία υποστηρίζεται από το Βερολίνο. Ενώ το Παρίσι βρίσκεται πίσω από το Κονγκό. Ο στόχος είναι ο ορυκτός πλούτος του Κονγκό.
Η Γαλλία και η Γερμανία βασικά μέλη της ΕΕ βρίσκονται σε δυο διαφορετικά στρατόπεδα αποικιοκρατίας. Ενώ στα σαλόνια των Βρυξελλών σκίζονται για τα δικαιώματα του ανθρώπου κι από τον άμβωνα μιλούν για ενότητα.. Δηλαδή η ενότητα της Ευρώπης πολύ περισσότερο είναι υποκριτικό φαινόμενο το οποίο αλλιώς παρουσιάζεται και αλλιώς είναι στην πραγματικότητα..
Την δραματική φάση λοιπόν της πατρίδας μας μπορούμε να την δούμε μέσα από τον τρίτο κύκλο ή κύκλωμα. Αν σαν πρώτο κύκλο πάρουμε τα τεκταινόμενα μέσα στη χώρα από του ίδιους τους καλούς και τους κακούς Έλληνες, δεύτερο κύκλο την «Συγκολλημένη Ευρώπη» και τρίτο κύκλο το ανώνυμο και αόρατο οικονομικό νεφέλωμα μέσα στο οποίο παίρνονται οι τελεσίδικες αποφάσεις και που στις μέρες είναι πρόβλημα να παρθούν αποφάσεις για την Ελλάδα να δοθεί το δάνειο ή όχι. Το δάνειο θα δοθεί σίγουρα. Αυτό το επιβάλλει η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας.
Το δάνειο όμως δεν λύνει το πρόβλημα τουναντίον δυναμώνει το σκοινί της εξάρτησης, Εκείνη η κυβέρνηση που θα έχει το θάρρος να πει στους δανειστές. Παγώνει το κρατικό χρέος. Σταματούν οι τόκοι. Πληρώνουμε όταν έχουμε και δίνουμε όσα έχουμε. Κάντε επενδύσεις να πάρετε τα λεφτά σας. Αυτή η κυβέρνηση μετακινείται προς Αφρο-Ασία. Με το Εύρο αλλά εν ανάγκη και με τη δραχμή, προσφέροντας γη και ύδωρ.