Διαρρήκτες μπήκαν στο σπίτι του γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στις αρχές Νοεμβρίου και έκλεψαν ένα κινητό τηλέφωνο και άλλα αντικείμενα, αναφέρει σε δημοσίευμά της η τοπική εφημερίδα «Berliner Morgenpost» την Τρίτη.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την ώρα του περιστατικού έλειπε από το σπίτι. Να σημειωθεί ότι ο γερμανός υπουργός παρότι είχε πέσει στο παρελθόν θύμα επίθεσης, έχει ρητά ζητήσει να μην υπάρχει μόνιμη φύλαξη στην οικία του.

To περιστατικό, όπως ανέφερε η εφημερίδα, συνέβη στις 7 Νοεμβρίου μεταξύ 18:00 και 21:00. Η εκπρόσωπος της αστυνομίας που επικαλέστηκε η εφημερίδα αρνήθηκε να σχολιάσει τις λεπτομέρειες, ενώ το υπουργείο Οικονομικών περιορίστηκε στο ότι δεν σχολιάζει θέματα ασφάλειας.

Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα, υψηλόβαθμο στέλεχος της Αστυνομίας περιέγραψε το γεγονός ως «κραυγαλέο πρόβλημα ασφάλειας», αν και δεν είναι ξεκάθαρο εάν οι δράστες επέλεξαν εν γνώσει τους το συγκεκριμένο διαμέρισμα.

Το ίδιο στέλεχος τόνισε: «Ο κ. Σόιμπλε σίγουρα έχει δίπλα του καλό προσωπικό ασφαλείας. Αλλά θα μπορούσε σε αυτή την περίπτωση να πρόκειται για κάποιον ψυχοπαθή».